ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: αγ αν απ ΒΙ γεν γεω δια Εγκ εδ εξ ευλ Η Ελλ η ιστ η πορφ οι πολ οικ προετ ραγδ στοχ
Πάτησε με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού στο Ταξ.σε.θεμ.κατ. και μετά το πλήκτρο Tab + και επιβεβαίωση με Enter (Firefox)




Slider

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Αναλύσεις του μνημονίου απο bloggers και οι επιτώσεις από την υπερψήφιση και την υπογραφή του στους Έλληνες και στις Ελληνίδες

πηγή: olympia.gr

ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΑΝ “ΗΡΩΕΣ” ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ…

…πανηγύριζαν, ήταν “περήφανοι” επειδή προσέφεραν την ύψιστη υπηρεσία.

-Γλιτώσαμε την Πατρίδα! Ούρλιαζαν με σιγουριά…

-Τα δύσκολα έχουν περάσει! Δήλωνε η περσόνα του ΔΝΤ και ο Χάρυ Πότερ της διαπλοκής.

Ανεπάγγελτοι, δικηγορίσκοι, πολιτικάντηδες, προσπαθούσαν να μας πείσουν. Άνθρωποι με απόλυτη άγνοια των οικονομικών, χωρίς καν να γνωρίζουν τι ψηφίζουν, έβγαλαν οικονομοτεχνικά πορίσματα. Δεν ήξερε ο Σαμαράς που ήταν οικονομολόγος, ήξεραν “αυτοί”.

Σήμερα λοιπόν, μεταδίδει το Bloomberg (και το CNBC) ότι η Ελλάδα θα πάει σε αναδιάρθρωση του χρέους, ενδεχομένως και τον Αύγουστο!. Το Bloomberg είναι το σοβαρότερο οικονομικό δίκτυο παγκοσμίως και λέει τα αυτονόητα. Εμείς θα σας εξηγήσουμε με απλά λόγια τι κατάφεραν “αυτοί” του ΝΑΙ:

-Εάν η Ελλάδα αναδιάρθρωνε το χρέος ΠΡΙΝ ψηφίσει το μνημόνιο, τότε οι πιστωτές θα συρόντουσαν σε συνδιαλλαγή ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΧΕΓΓΥΑ πέραν των ομολόγων που κρατούσαν στα χέρια τους! Θυμηθείτε οι καμμένοι από το χρηματιστήριο, ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΕΙ;

Ακριβώς ότι θα έκαναν τα ομόλογα αυτοί που τα κατείχαν. (Οι φίλοι της “νέας διακυβέρνησης” βέβαια, γνώριζαν τις ΠΑΣΟΚΙΚΕΣ μεθοδεύσεις και θησαύρισαν με τα CDS).

Αντίθετα η επαναχρηματοδότηση της χώρας θα ήταν πλέον δική τους αναγκαιότητα, όπως μια τράπεζα επαναχρηματοδοτεί τον ΛΑΝΑΡΑ για να συνεχίσει τη λειτουργία του μπας και πάρει κάτι πίσω. ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ;

-Τωρα όμως, ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΑΙ, εάν η Ελλάδα πάει σε επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, οι ΝΕΟΙ πιστωτές της που “εξαγόρασαν” τις υποχρεώσεις, έχουν προσημειώσει ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ. ΕΘΝΙΚΑ ΕΣΟΔΑ, ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ.

Όλα αυτά μάλιστα, χωρίς δικαίωμα αναστροφής από την Ελλάδα, χωρίς το δικαίωμα οποιασδήποτε προσφυγής. ΕΤΣΙ, ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ Η ΠΟΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

Καταλάβατε πόσο εύκολα (νομίζουν ότι) ξεπούλησαν την Πατρίδα; Χωρίς μάλιστα να δώσουν δεκάρα τσακιστή!

Εάν μάλιστα περίμεναν 24 ώρες (!!) για να υπογράψουν το μνημόνιο, η Ελλάδα θα είχε μπει στον Ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης με την ενεργοποίηση του άρθρου 122 της σ. Λισσαβόνας ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΓΝΩΡΙΖΕ Η GOLDMAN SACHS! Ναι, οι διαχρονικοί σύμβουλοι της Νέας διακυβέρνησης.

Για τέτοιο αίσχος μιλάμε. Γι’ αυτό ο Παπακωνσταντίνου έτρεχε την επομένη της ψήφισης για να περάσει τις πραξικοπηματικές τοποποιήσεις!

Κάποιος θα ρωτήσει “δηλαδή όσοι ψήφισαν ΝΑΙ είναι λαμόγια”;

Η απάντηση είναι σαφής: ΟΧΙ, δεν είναι. Είναι απλώς άσχετοι από οικονομικά ή απλώς κομματόσκυλα.

Αυτό όμως δεν ελαφρύνει την θέση τους. Δεν διαχειρίζονται το ψιλικατζίδικο του μπαμπά τους (μακάρι να είχαν θα καταλάβαιναν περισσότερα) αλλά τις τύχες ενός ολόκληρου Έθνους.

Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι συνένοχοι.

Το γνωρίζουν και γι’ αυτό τρέχουν ασθμαίνοντες για να διασωθούν.

Γνωρίζουν και τις “ιδιωτικές” δημοσκοπήσεις με δείγμα 12,000 ανθρώπων (!!) που δείχνουν ότι το πολιτικό σκηνικό έχει ανατραπεί πλήρως.

Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα, εμείς δηλαδή πρέπει τάχιστα να αποτινάξουμε τους εμπνευστές της μεγάλης ληστείας και να επιστρέψουμε τα λεφτά του ΔΝΤ μέχρι τελευταίας δεκάρας ώστε να τους ξεφορτωθούμε. Μπορεί να χρειαστεί να πεινάσουμε για 2-3 μήνες.

Εκεί όμως θα φανεί εάν πραγματικά αξίζουμε να σωθούμε.

Εάν μπορούμε να αφυπνίσουμε την συλλογική ηθική που μας κράτησε ζωντανούς για χιλιάδες χρόνια.

Εάν μπορούμε να αποτινάξουμε την ελεεινή μετάλλαξη του χαρακτήρα μας που καλλιεργήθηκε έντεχνα στην μεταπολίτευση.

Αυτή η μετάλλαξη που ανέδειξε τα άθλια στοιχεία του χαρακτήρα μας, τι μιζέρια και τον συμπλεγματισμό μας.

Τώρα θα αποδείξουμε εάν αξίζουμε να λεγόμαστε Ελληνες και να είμαστε Ελεύθεροι.

Γιατί μας ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ λέγοντας μας ότι …

“Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!”

Και οι μικροί αυτοί “ελληνες” φρόντισαν να την ξεπουλήσουν για να γεμίσουν τα προτοφόλια τους. Ενώ η Αλήθεια είναι τελείως διαφορετική, τελείως απλή, τεκμηριωμένη ιστορικά και φάρος για το μέλλον και την ελευθερία:

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

_______________________________________________________________

πηγή: http://bananiagr.wordpress.com/

Αναδιάρθρωση χρέους: Η Ελλάδα έκανε συμφωνία με τον διάβολο και όσο ο κόσμος βλέπει μουντιαλ και κάνει μπάνια, αυτός θα έρθει να εισπράξει τα ψιλά γράμματα του συμβολαίου. Η Ελλάδα υπέγραψε την καταδίκη της! Έχετε καταλάβει τι έχει συμβεί; Διαβάστε οπωσδήποτε!

319672-sell_soul_devil.jpg picture by bananiagr

Πτώχευσαν τεχνητά την (εικονική) Ελλάδα για να εκποιήσουν την πραγματική. Γκρεμίστε τους.

Αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή είναι άμεση κατάλυση του έτσι και αλλιώς φαιδρού και κακοποιημένου κατάλοιπου που ονομάζεται Δημοκρατικό πολίτευμα. Είναι κατάλυση της Δημοκρατίας, του συντάγματος, είναι παραχώρηση και υποθήκευση της χώρας, της μοίρας σας, είναι εσχάτη προδοσία.

Κάποιοι αναλυτές λένε να κάνει η Ελλάδα αναδιάρθρωση χρέους.

Τι είναι αυτό;

“Αναδιάρθρωση του χρέους σημαίνει όλα τα χρέη που καλύπτονται από τη διαδικασία μειώνονται ή καταργούνται. Η αναδιάρθρωση χρέους αποτελεί μία μορφή χρεοκοπίας, μόνο που συμβαίνει κατόπιν συμφωνίας. Ένας τρόπος είναι αυτό που οι οικονομολόγοι αποκαλούν “haircut” – δηλαδή μείωση της αξίας των κεφαλαίων που έχουν στα χέρια τους οι δανειστές μίας χώρας, ή και μίας επιχείρησης. Μια άλλη μορφή είναι ο χρονικός επαναπροσδιορισμός ενός χρέους κατά τον οποίο τα δάνεια μικρής και μέσης χρονικής διάρκειας, θα μετατραπούν σε δάνεια με μεγάλο χρονικό ορίζοντα εξόφλησης. Αυτό θα μεταθέσει τις υποχρεώσεις πληρωμών μιας χώρας στο μέλλον.” ΗΒNews

“Ωραία” σκεφτήκατε τώρα. “Να κάνουμε και εμείς αναδιάρθρωση χρέους”. Είναι γεγονός πως το προτείνουν και πολλοί ξένοι οικονομικοί σύμβουλοι, αναλυτές και σχολιαστές Γιατί δεν κάνουμε;

Η απάντηση της κυβέρνησης:

“Με μεγάλη πτώση έκλεισε ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενώ σε νέα διαβεβαίωση προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ότι δεν υπάρχει θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας. Ο κ.Παπακωνσταντίνου προέβη σε αυτή τη δήλωση ύστερα από την πληροφορία ότι η ελληνική κυβέρνηση προσέλαβε την επενδυτική τράπεζα Lazard, η οποία «εξειδικεύεται» στις αναδιαρθρώσεις χρέους, για παροχή οικονομικών συμβουλών. «Δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους», είπε ο Γ.Παπακωνσταντίνου στο Reuters και πρόσθεσε «δεν έχει προσληφθεί κανένας για να μας συμβουλεύσει γι’ αυτό». Η Ελλάδα διατηρεί τη δέσμευσή της για τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων της, τόνισε ο υπουργός. Τον υπουργό επιβεβαίωσε και η Lazard τονίζοντας ότι «η αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας δεν υπήρξε ποτέ επιλογή υπό εξέταση».” Τα Νέα

Τώρα αναρωτιέστε γιατί δεν θέλει η κυβέρνηση αναδιάρθρωση χρέους;

Γιατί η Ελλάδα όταν υπέγραψε, για αυτό το περιβόητο ΔΝΤ που 15 του μήνα αναλαμβάνει την διακυβέρνηση της χώρας και της μοίρας σας όσο εσείς θα κάνετε μπάνια και θα βλέπετε μουντιαλ, υπέγραψε πολλά περισσότερα πράγματα απο όσα μπορούμε ποτέ να φανταστούμε και να μάθουμε. Υπέγραψε και παραχώρησε πράγματα που θα αλλάξουν την μοίρα της χώρας για πάντα.

Η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία με τον διάβολο. Και τώρα θα βλέπουμε αργά και σταθερά τα ψιλά γράμματα στο συμβόλαιο εξαγοράς μας.

Και ο διάβολος πάντα έρχεται για να εισπράξει.

Απαγορεύεται η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους – Αυστηρότατους όρους περιέχει η σύμβαση δανεισμού της Ελλάδας με 80 δις ευρώ από τις χώρες μέλη της Ευρωζώνης η οποία κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Σε αυτή μεταξύ των άλλων προβλέπεται ότι η σύμβαση καταγγέλλεται και η Ελλάδα δεν λαμβάνει ούτε ένα ευρώ αν προχωρήσει σε αναδιάρθρωση ή διαγραφή μέρους του χρέους της, πως οι χώρες της Ευρωζώνης μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν δικαίωμα για επιτόπιους αιφνιδιαστικούς ελέγχους και επιθεωρήσεις για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίζεται τα χρήματα που έλαβε. Παράλληλα οι δανειστές δικαιούνται να μην δανείσουν εάν τα δικαστήρια στη χώρα τους κρίνουν ότι η διαδικασία αυτή παραβιάζει το σύνταγμα τους ενώ εάν κάποιες χώρες αντιμετωπίσουν στο μέλλον υψηλότερα επιτόκια απ΄ αυτά που προβλέπονται στον μηχανισμό για την Ελλάδα τότε μπορούν να μην μας δανείσουν τα ποσά που τους αναλογούν. Πιο αναλυτικά στη σύμβαση μεταξύ των άλλων περιέχονται τα ακόλουθα:

- Οι κοινοτικοί εταίροι οι οποίοι μας δανείζουν μπορούν να προβαίνουν σε ελέγχους των οικονομικών στοιχείων όποτε το κρίνουν σκόπιμο. «Η Επιτροπή έχει το δικαίωμα να αποστέλλει τους υπαλλήλους της ή εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους για τη διενέργεια τεχνικών, οικονομικών ή λογιστικών ελέγχων που κρίνει αναγκαίους αναφορικά με τη διαχείριση του δανείου», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

- Η Ελλάδα δεν θα μπορεί να κάνει την οποιαδήποτε κίνηση αναδιάρθρωσης του χρέους της, όσο διαρκεί ο δανεισμός από τον μηχανισμό της Ευρωζώνης. . Στη σύμβαση σημειώνεται πως αν δεν πληρώσει στην ώρα του το οποιοδήποτε χρέος έχει, τότε η σύμβαση μπορεί να καταγγελθεί άμεσα.

- Οι χώρες Ευρωζώνης έχουν προτεραιότητα στην αποπληρωμή των δικών τους δανείων. Στη σύμβαση επισημαίνεται πως η Ελλάδα δεν πρέπει να χορηγήσει σε οποιονδήποτε άλλο πιστωτή ή κάτοχο του δημόσιου χρέους, προτεραιότητα σε σχέση με τους δανειστές από την Ευρωζώνη.

- Σε περίπτωση κατά την οποία το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με οριστική του απόφαση κρίνει ότι συγκεκριμένη σύμβαση παραβιάζει το δίκαιο της Ε.Ε. τότε η συμφωνία στο σύνολό της ακυρώνεται αμέσως και αμετάκλητα. Αυτό, όμως, δεν εγείρει αξίωση για την πρόωρη εξόφληση των υφισταμένων δανείων.

- Αν αυξηθεί το κόστος δανεισμού και μία χώρα της Ευρωζώνης δανείζεται με υψηλότερο κόστος από αυτό που έχει οριστεί για την χρηματοδότηση της Ελλάδας τότε με γραπτή ειδοποίηση και την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών που θα το αποδεικνύουν, μπορεί να αιτηθεί να μην συμμετάσχει στα δάνεια που πρόκειται να συναφθούν για την Ελλάδα.

Σε αυτή την περίπτωση, το ποσό που θα έδινε η εν λόγω χώρα, καλύπτεται από τις υπόλοιπες. Ημερησία

Τι κρύβεται στα “ψιλά γράμματα” της σύμβασης για το δάνειο

Tα επιπρόσθετα μέτρα που μπορούν να μας επιβάλουν οι δανειστές μας –εάν δεν τηρήσουμε του όρους του μνημονίου που υπογράψαμε με την Ε.Ε. το ΔΝΤ και την ΕΚΤ– είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου…! Τα καλύτερα για το τί μας περιμένει εάν αποκλίνουμε από τα συμφωνηθέντα «κρύβονται» στις 300 σελίδες των συμβάσεων των δανείων με τις χώρες της Ε.Ε. Η κάθε δανείστρια χώρα μπορεί να καταγγέλλει την επιμέρους σύμβασή της με την Ελλάδα εάν η χώρα μας παραβεί έστω και έναν όρο και η χρηματοδότηση θα σταματάει άμεσα, ενώ οι δανειστές μας μπορούν να διεκδικήσουν ακόμα και περιουσία του ελληνικού δημοσίου εάν δεν μπορέσουμε να καλύψουμε τα χρέη μας.

Οι δανειακές συμβάσεις προβλέπουν την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας –κυρίως στο εξωτερικό– και συγκεκριμένα αναφέρουν ότι: “Ούτε ο Δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης –συντηρητικής ή αναγκαστικής– ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με τη Σύμβαση“. Οι δανειστές έχουν δικαίωμα “πρώτης προτίμησης” κατά την ικανοποίηση των απαιτήσεών τους. Η σύμβαση περιορίζει το δανεισμό από τρίτους και απαγορεύει την «περικοπή» χρέους αν και επιτρέπει την επιμήκυνση του. Επίσης προβλέπεται εκχώρηση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων δανειστών και δανειολήπτη ύστερα από σύμφωνη γνώμη όλων των δανειστών. Κάθε δανειστής μπορεί να εκχωρήσει ή να μεταβιβάσει μέρος των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεών του σε άλλον δανειστή.

Το επιτόκιο δανεισμού είναι άμεσα συνδεδεμένο με το euribor (0,707% το τρίμηνο) με περιθώριο 3% για τα πρώτα τρία χρόνια από την εκταμίευση και 4% για τα επόμενα, ενώ το υπερημερίας αυξάνει επιπλέον 2%. Η αμοιβή των δανειστών είναι 550 εκατ. ευρώ και καταβάλλεται αρχικώς.

Στη σύμβαση, επισημαίνεται ότι τα μέτρα και το χρονοδιάγραμμα του μνημονίου πρέπει να τηρηθούν πιστά, προκειμένου να εκταμιεύονται κανονικά οι δόσεις του δανείου των 110 δισ. ευρώ. Η οποιαδήποτε αθέτηση υποχρεώσεων, οδηγεί σε καταγγελία και λύση της σύμβασης. Ωστόσο, αν μία ή περισσότερες διατάξεις της Σύμβασης καταστούν εν μέρει ή εξ ολοκλήρου άκυρες, δεν κλονίζεται η ισχύς των υπόλοιπων διατάξεων.

Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι τέλος Ιουνίου, με έμφαση σε 9 σημεία:

- συγχώνευση σε μόλις 3 Ταμεία (μισθωτών, επαγγελματιών, αγροτών) μέχρι το 2018,
- σύνδεση εισφορών με επιδόματα,
- ενιαίοι κανόνες κατ΄ αναλογία για νυν και μελλοντικούς εργαζόμενους που θα συνταξιοδοτηθούν μετά το 2015,
- ενιαίο όριο στο 65ο έτος ηλικίας ως το 2015 (δεν εξαιρούνται ασφαλισμένοι προ του 1993 και γυναίκες εργαζόμενες στον δημόσιο τομέα),
- αύξηση ηλικίας συνταξιοδότησης με προσδόκιμο ζωής από το 2020,
- περιορισμός πρόωρης σύνταξης στα 60 μέχρι το 2011 (και των προ του 1993 εργαζόμενων σε βαρέα και ανθυγιεινά και όσων έχουν πάνω από 35 έτη εισφορών),
- προσαρμογή επιδομάτων βάσει πληθωρισμού από το 2014, εγγυημένη σύνταξη,
- ανταποδοτική σύνταξη με βάση τις εισφορές ολόκληρου του εργασιακού βίου,
- ανατροπή όρων χορήγησης αναπηρικών συντάξεων. Capital

_______________________________________________________________

πηγή: http://zahari1.blogspot.com/

05 Ιουν 2010

Σύμβαση

Watteau γαμήλιο συμβόλαιο

Επαχθείς όρους για την Ελλάδα προβλέπει η δανειακή σύμβαση που υπέγραψε με τα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης, αφού δεν μπορούσε πλέον να δανειστεί από τις αγορές. Σύμφωνα με τη σύμβαση που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, η Τρόικα αποκτά δικαίωμα πλήρους ελέγχου των δημοσίων οικονομικών και μονομερούς καταγγελίας της συμφωνίας, υπό προϋποθέσεις. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων από οποιαδήποτε ασυλία των περιουσιακών της στοιχείων, τα οποία οι δανειστές - εταίροι μπορούν να κατάσχουν σε περίπτωση που η χώρα μας δεν μπορεί να επιστρέψει τα κεφάλαια που της δάνεισαν. Επίσης, καθιστά σαφές ότι η Τρόικα μπορεί να καταγγείλει τη σύμβαση σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν εφαρμόζει τα μέτρα.εδώ

...Η Ελλάδα ακόμα και αν το επιθυμεί, δεν θα μπορεί να κάνει την οποιαδήποτε κίνηση αναδιάρθρωσης του χρέους της, όσο διαρκεί ο δανεισμός από τον μηχανισμό της Ευρωζώνης. Αυτό γιατί, στη σύμβαση προβλέπεται ότι αν η Ελλάδα δεν πληρώσει στην ώρα του το οποιοδήποτε χρέος, τότε οι χώρες της Ευρωζώνης που μας δανείζουν, μπορούν να καταγγείλουν τη σύμβαση. εδώ
Όμως ..
"Η Ελλάδα ίσως χρειαστεί να εξέλθει από το ευρώ και κυρίως να προβεί σε αναδιάρθρωση του χρέους της αναγκάζοντας τους πιστωτές της να συναινέσουν σε μεγάλες απώλειες», δηλώνει ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπίνι σε συνέντευξή του στην «Tribune de Geneve».
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο, οι επιθέσεις που δέχεται η ευρωζώνη αποτελούν το δεύτερο στάδιο της κρίσης, που ξεκίνησε από τις μεγάλες επενδυτικές τράπεζες." εδώ
..............
Τί γίνεται κανένας δεν την διάβασε την σύμβαση τελικά;
Μπορεί κάποιος να έχει αυτοκτονήσει και να μην το έχει καταλάβει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top