ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: αγ αν απ ΒΙ γεν γεω δια Εγκ εδ εξ ευλ Η Ελλ η ιστ η πορφ οι πολ οικ προετ ραγδ στοχ
Πάτησε με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού στο Ταξ.σε.θεμ.κατ. και μετά το πλήκτρο Tab + και επιβεβαίωση με Enter (Firefox)




Slider

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Οικονομική υποθήκευση της χώρας και ξεπούλημα. Έρχονται οι κατασχέσεις - Η Ακρόπολη θα μείνει εκτός;

πηγή: GRC

http://grcrisis.blogspot.com/2010/06/details-revealed-about-eu-greece-loan.html
http://grcrisis.blogspot.com/

Οικονομική υποθήκευση της χώρας και ξεπούλημα

Τελικά, όπως είχε γραφτεί στο capital τον Απρίλιο, επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι όλων:

Το δάνειο με την Ε.Ε. έχει εξαιρετικά επαχθής όρους όπως διαδικασία κατάσχεσης των περιουσιακών στοιχείων του κράτους!

Όχι μόνο είναι εγγυημένο δηλαδή, αλλά ταυτόχρονα είναι και πανάκριβο (επιτόκιο πάνω από πέντε τις εκατό).

Η κυβέρνηση έτσι μετέτρεψε χρέος το οποίο μπορούσε να μη το πληρώσει, σε χρέος το οποίο θα το πληρώσει οπωσδήποτε (ακόμα και με κρατική περιουσία)
ενώ έδωσε και κίνητρο στους ξένους ώστε να μας χρεοκωπήσουν για να εισπράξουν απ' το κουφάρι της χώρας!
(το παρόν blog είχε κάνει μια παρόμοια ανάρτηση το Σάββατο, 01 Μαΐου 2010 που βρίσκεται εδώ)


11. Ούτε ο Δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης – συντηρητικής ή αναγκαστικής - ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με τη Σύμβαση.

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=169405

(κατεβάστε εκεί που λέει "το Νομοσχέδιο")



Πέρα από την αποικιοκρατική σύμβαση υποτέλειας, αξίζει να σημειωθεί και δεύτερη απανωτή προδοτική πράξη:

Αυτή τη στιγμή στο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων το οποίο έχει συμφωνηθεί για εκποίηση ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ κτλ, η χρηματιστηριακή κεφαλαιοποίηση των εισηγμένων του δημοσίου είναι χαμηλότερη από την πραγματική αξία των επιχειρήσεων αυτών (βάσει περιουσιακών στοιχείων, ενεργητικού κτλ) - που σημαίνει ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά χαρίζει κρατική περιουσία (αφού τη δίνει κάτω του κόστους).
========================================================

Έρχονται οι κατασχέσεις - Η Ακρόπολη θα μείνει εκτός;

πηγή: ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

  • Δεν είναι υπερβολή πως οι δανειστές μας μπορούν να "κοιτάξουν" και προς την Ακρόπολη...
  • Ένα στα δέκα δάνεια βρίσκεται ήδη σε καθυστέρηση και έπεται συνέχεια σκληρή, που θα φέρει κατασχέσεις...
  • Τσουνάμι νέων φόρων και φυσικά πρώτα η τιμές των τσιγάρων θα γνωρίσουν την σταθερή σοσιαλιστική πολιτική
Σταδιακά γίνονται αντιληπτές με περισσότερες λεπτομερείς οι όροι του δανεισμού της χώρας, που περιγράφονται στο μνημόνιο «διάσωσης» του ΔΝΤ, το οποίο έχει κατατεθεί προς επικύρωση στην Βουλή και μεταξύ άλλων προβλέπει την δήμευση κρατικής περιουσίας στην περίπτωση που δεν καταφέρει η Ελλάδα να ξεπληρώσει το χρέος.
Το κείμενο, προβλέπει ότι σε περίπτωση αδυναμίας εξόφλησης, θα γίνει χρήση κρατικών περιουσιακών στοιχείων, ενώ ξεκαθαρίζεται πως «ούτε ο δανειολήπτης, ούτε τα περιουσιακά στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας»
Αυτό σημαίνει ότι οτιδήποτε ανήκει στο κράτος θα μπορεί να αξιοποιηθεί προς εξόφληση του δανείου. Είναι αδιευκρίνιστο εάν περιλαμβάνονται και τα Εθνικά Μνημεία...

Ένα στα δέκα νοικοκυριά δεν μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του

Οι αδυναμία των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών να αποπληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις προς τις τράπεζες, αυξάνει με δραματικούς ρυθμούς, αποτέλεσμα της ύφεσης που διέρχεται η ελληνική οικονομία, που σε συνδυασμό με τη μεγάλη περικοπή στους μισθούς προκαλούν πονοκέφαλο στο τραπεζικό σύστημα με τη περεταίρω μείωση της ρευστότητας , οδηγώντας την αγορά σε ένα φαύλο κύκλο που αναμένει τη κυβερνητική παρέμβαση για να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο.
Σύμφωνα με την Καθημερινή στο τέλος του 2009, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια βρίσκονταν στο 7,7% ενώ το 2010 αναμένεται να αγγίξει το 9,5%. Αναλυτικά, ο δείκτης καθυστέρησης των δανείων –για πάνω από 90 ημέρες– στην Εθνική Τράπεζα ανήλθε στο τέλος Μαρτίου στο 7,1% (από 6,4% στο τέλος Δεκεμβρίου), στη Eurobank στο 7,3% από 6,9% αντίστοιχα, στην Alpha στο 6,3% από 5,7%, στην Πειραιώς στο 5,6% από 5,1% που ήταν το Δεκέμβριο του 2009.
Τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, τα προβληματικά δάνεια θα αυξηθούν τόσο φέτος, όσο και τους πρώτους μήνες του 2011. Για το 2010 εκτιμάται ότι θα αυξηθούν στο 9,5% - δηλαδή σχεδόν το ένα στα δέκα – το οποίο σε κονδύλια μεταφράζεται σε 24 δισ. ευρώ.
Τα στοιχεία είναι ενδεικτικά της δεινής θέσης που βρίσκεται ο μέσος πολίτης, θέση που αναμένεται να γίνει ακόμη χειρότερη όταν τα μέτρα λιτότητας τεθούν σε εφαρμογή, αλλά και εξετάζονται με ανησυχία από τις τράπεζες στις οποίες δημιουργείται θέμα ρευστότητας.
Η "παρηγοριά" του Έλληνα, φορολογείται (τρίτη δόση αύξησης) και τα τσιγάρα ανεβάζουν και πάλι τις τιμές τους
Τα 4-5 ακριβά σήματα που σήμερα έχουν 3,5-3,9 ευρώ θα εκτοξευθούν στα 4,2-4,5 ευρώ το πακέτο (κοντά στις 1.500 παλιές δραχμές το πακέτο).
Τα δε φτηνά τσιγάρα θ' αγγίξουν τα 3 ευρώ (ένα παλιό χιλιάρικο). Σε επίπεδο ανταγωνισμού οι 5-6 εταιρείες που πουλάνε τσιγάρα βρίσκονται «σε πόλεμο τιμών», με στόχο τα μερίδια της αγοράς. Υπάρχουν πληροφορίες ότι οι νέες αυξημένες τιμές θα εμφανιστούν στην αγορά (στα περίπτερα) τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Αν ισχύσει αυτό, οι εταιρείες θα «απορροφήσουν», δηλαδή θα πληρώσουν οι ίδιες την αυξημένη φορολογία, επιβαρύνοντας τα αποτελέσματά τους με περίπου 150 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top