ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: αγ αν απ ΒΙ γεν γεω δια Εγκ εδ εξ ευλ Η Ελλ η ιστ η πορφ οι πολ οικ προετ ραγδ στοχ
Πάτησε με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού στο Ταξ.σε.θεμ.κατ. και μετά το πλήκτρο Tab + και επιβεβαίωση με Enter (Firefox)




Slider

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Κεφάλαιο, αγορά, οικονομίες, συμφέροντα, και δορυφόροι





Το παρασκήνιο της ελληνικής κρίσης...

  • Η κρίσιμη σύσκεψη στην Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, ο αμερικανικός εκβιασμός στη Γερμανία, η υποχώρηση της Μέρκελ, η εμπλοκή της Ελλάδας και η νέα ένωση ομοσπονδιακού χαρακτήρα στην Ευρώπη για να αντιμετωπιστεί ο μεγάλος κίνδυνος της Κίνας!
Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Τρεις μήνες περίπου πριν από τη ημέρα διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, στην κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών (Fed) πραγματοποιείτο μια μεγάλη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν εκτός από οικονομικούς παράγοντες, αμερικανοί πολιτικοί και εμπειρογνώμονες από το State Department.
Το κυρίως θέμα της ατζέντας ήταν οι μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις της Fed σε ομόλογα ύστερα από την κρίση των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων (subprime) στις ΗΠΑ .............................
Η συνέχεια του κειμένου στα παρακάτω blogs.
πηγή: http://press-gr.blogspot.com/
αναδημοσίευση: ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Μια ανάλυση της τεχνητής οικονομικής κρίσης υπάρχει σε σχόλιο του antinews που εξηγεί το πως μια τεχνητή κρίση εμπιστοσύνης, κεφαλαίου, αγορών, οικονομιών, συμφερόντων σε συνδιασμό με πολιτικούς που πρόθυμα συνεργάζονται, οδηγεί αδύναμες χώρες στην δορυφοριοποίησή τους
http://www.antinews.gr/?p=48589&cpage=1#comment-463485
και ένα άλλο σχόλιο αναφέρεται στην ζήτηση πρώτων υλών και τις φτηνές εξαγωγές της Κίνας: http://www.antinews.gr/?p=48589&cpage=1#comment-463470

Όμως πιστεύω ότι η κρίση είναι πολύ πιο σύνθετη και έχει πολλές αιτίες (πολιτικές, γεωστρατηγικές κ.α.) και σκοπούς που προωθούν οι μεγαλοεξουσιαστές και βλέποντάς το μονοδιάστατα (μόνο οικονομικά) χάνουμε την συνολική εικόνα.


Στη δημοσίευση
:
Το αποφάσισαν! Τελικά οι Γερμανοί θα μας βοηθήσουν
δίνεται η απάντηση στο εύλογο ερώτημα:
"Πώς μπορείτε να ζητάτε από τους έλληνες να πληρώσουν την τρύπα που άφησαν οι επιτήδειοι, ενώ δεν έχετε κλείσει την τρύπα, αλλά και δεν έχετε πιάσει ούτε τους επιτήδειους...;"



Το βίντεο "ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ" το βρήκα στο:
http://www.youtube.com/user/theosgg

και στο https://hellenicspace.wordpress.com/
ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ…ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΑΚΑ!



Από το blog του Δημήτρη Παπαγεωργίου πήρα το παρακάτω απόσπασμα:
Η λειτουργία του σύγχρονού μας ελληνικού κράτους έχει μεταβληθεί σε μία φαρσοκωμωδία, το σενάριο της οποίας θα ζήλευε ο Σακελλάριος και ο Φίνος.

Ακόμη όμως και στις κωμωδίες τους, πριν το happy-ending, υπήρχε η κάθαρση, η «αποκαθήλωση» του κεντρικού προσώπου.

Δυστυχώς, όπως δείχνουν να πηγαίνουν τα πράγματα στην χώρα μας, την κάθαρση καλείται να την πληρώσει ο απλός λαός, ο οποίος θα καταβάλει το αντίτιμο της συμπεριφοράς αυτών που εμπιστεύθηκε για να παίξουν τον ρόλο των σωτήρων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top