ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: αγ αν απ ΒΙ γεν γεω δια Εγκ εδ εξ ευλ Η Ελλ η ιστ η πορφ οι πολ οικ προετ ραγδ στοχ
Πάτησε με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού στο Ταξ.σε.θεμ.κατ. και μετά το πλήκτρο Tab + και επιβεβαίωση με Enter (Firefox)




Slider

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Εργασιακό... εξετελέσθη!

πηγή: ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

  • Ο σοσιαλισμός στο μεγαλείο του! Είμαστε τυχεροί που ο πρωθυπουργός καθώς και πρόεδρος του ΔΝΤ, είναι σοσιαλιστές!!!
  • Ταφόπλακα στις εργασιακές σχέσεις όπως τις γνωρίζαμε μέχρι σήμερα έβαλε η κυβέρνηση.
  • Τέλος στη γενιά των 700 ευρώ που αντικαθίσταται με τη γενιά των ..500 ευρώ.
  • Καταργούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις
  • Στην ουσία πριμοδοτούνται οι μαζικές απολύσεις για εργαζόμενους 25 εώς 55 ετών!
  • Σήμερα παίρνει σειρά το Ασφαλιστικό και μάλλον θα πρέπει να ξεχάσουν οριστικά οι έλληνες πως πλήρωσαν πολλά χρήματα για να μπούνε σε τσέπες του... "συστήματος"
‘’Τα μιλήσανε… τα συμφωνήσανε’’ οι επιτηρητές και ο υπουργός Εργασίας πάνω στα εργασιακά, καθώς ο κ. Α. Λοβέρδος -παρά τις δακρύβρεχτες παρουσίες του στα τηλεπαράθυρα- συμμορφώθηκε πλήρως με τις επιταγές της τρόικας.
Σειρά έχει σήμερα το Ασφαλιστικό, όπου...αναμένεται να κλείσουν τα ανοιχτά θέματα και να επιτευχθεί συμφωνία πάνω σε νέες επώδυνες ρυθμίσεις. Για κοινωνική έκρηξη προειδοποιούν τα συνδικάτα.
Επικυρώθηκε η πλήρης ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, με υπερδιπλασιασμό του ορίου απολύσεων και ‘τσεκούρι’ στις αποζημιώσεις. Συγκεκριμένα, η πρόταση του υπουργείου μετά από συμφωνία με την τρόικα, ορίζει ότι σε επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 150 εργαζόμενους το όριο απολύσεων θα ανέλθει στο 5% μηνιαίως, από 2% που ισχύει σήμερα, με τον περιορισμό, όμως, των 30 εργαζομένων το μήνα. Οι επιχειρήσεις με 20 έως 150 εργαζόμενους μπορούν να απολύουν μέχρι έξι εργαζόμενους το μήνα.
‘Οσον αφορά τις αποζημιώσεις, σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου, δεν μεταβάλλεται το ποσόν αλλά μειώνεται δραστικά ο χρόνος προειδοποίησης, δίνοντας την άνεση στους εργοδότες να προχωρήσουν σε απολύσεις εργαζομένων που βρίσκονται πολλά χρόνια στην ίδια επιχείρηση, αρκεί να τους ειδοποιήσουν ‘’εγκαίρως’’, όπερ σημαίνει:
  • Από 1 – 10 έτη δουλειάς 1 μήνα νωρίτερα
  • Από 10-15 χρόνια 2 μήνες νωρίτερα
  • Από 15-20 3 μήνες
  • Πάνω από 20 χρόνια 4 μήνες
Ενδεικτικά, ένας εργαζόμενος που δουλεύει 20 χρόνια στην ίδια εταιρεία, έπαιρνε μέχρι τώρα αποζημίωση ύψους 16 μισθών, ενώ για να κατέβει το ποσό στο μισό έπρεπε να προειδοποιηθεί 16 μήνες πριν, κάτι πρακτικά αδύνατο. Με τη νέα ρύθμιση, ο ίδιος εργαζόμενος παίρνει αποζημίωση 8 μισθών αρκεί να ειδοποιηθεί 4 μήνες νωρίτερα.
Αλλάζει όμως και ο τρόπος καταβολής της αποζημίωσης, καθώς δίνεται η δυνατότητα για (πολλές) δόσεις. Συγκεκριμένα, όταν η αποζημίωση υπερβαίνει τις αποδοχές δύο μηνών, ο εργοδότης υποχρεούται να καταβάλλει κατά την απόλυση τουλάχιστον τις αποδοχές δύο μηνών.
Το υπόλοιπο ποσό καταβάλλεται σε διμηνιαίες δόσεις κάθε μία από τις οποίες δεν μπορεί να είναι κατώτερη από τις αποδοχές δύο μηνών, εκτός και αν το ποσό που υπολείπεται για την εξόφληση του συνόλου της αποζημιώσεως είναι μικρότερο.
Μήπως θα έπρεπε να τους δώσουμε κι εμείς μερικές σφαλιάρες, μερικές κλωτσιές ή μερικές... πέτρες (που τόσο συχνά αναφέρει ο Παπανδρέου) για να νιώσουν την ευγνωμοσύνη μας για το περισπούδαστο έργο της κλοπής και της εξαθλίωσης που επιφέρουν στον ελληνικό λαό;

πηγή: ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

ΣΧΟΛΙΟ:

Από την γενιά των 700€ στην γενιά των 500€.

Από την γενιά των 500€ στην γενιά των 400€ κ.ο.κ.


Με τις αθρόες και ελεύθερες απολύσεις εργαζομενων σε συνδιασμό με τα 40 χρόνια εργασίας, την πείνα και την κακή διατροφή σχεδόν αποκλείουν την πιθανότητα να φτάσουν τα 65 έτη και να πάρουν σύνταξη οι Έλληνες του αμέσου προσεχούς μέλλοντος.


Όσοι Έλληνες του αμέσου προσεχούς μέλλοντος πάρουν συντάξεις θα πάρουν συντάξεις πείνας.


Οι ήδη συνταξιούχοι με την ακρίβεια και την φορολογία θα έχουν σοβαρές απώλειες εισοδήματος.


Θα τους δώσουμε κι εμείς μερικές σφαλιάρες, μερικές κλωτσιές ή μερικές... πέτρες (που τόσο συχνά αναφέρει ο Παπανδρέου) για να νιώσουν την ευγνωμοσύνη μας για το περισπούδαστο έργο της κλοπής και της εξαθλίωσης που επιφέρουν στον ελληνικό λαό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top