ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: αγ αν απ ΒΙ γεν γεω δια Εγκ εδ εξ ευλ Η Ελλ η ιστ η πορφ οι πολ οικ προετ ραγδ στοχ
Πάτησε με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού στο Ταξ.σε.θεμ.κατ. και μετά το πλήκτρο Tab + και επιβεβαίωση με Enter (Firefox)




Slider

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Μας υποδουλώνουν στις τράπεζες, μας εξαθλιώνουν, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζουν με γοργούς ρυθμούς το μεγάλο φαγοπότι του ξεπουλήματος.

πηγή: προεδρική δημοκρατία


Με τα αρχικά 28 δις ΕΥΡΩ του κ. Αλογοσκούφη και τα μετέπειτα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα χθεσινά νέα 30 δις ΕΥΡΩ, όλα μαζί ξεπέρασαν, όπως εύστοχα παρατήρησε και ο κ. Βενιζέλος στο υπουργικό συμβούλιο, τα 100 δις οι εγγυήσεις του ελληνικού λαού υπέρ των τραπεζών.

Θέλετε να μάθετε και το άλλο; Ε, λοιπόν αυτά τα 106 δις ΕΥΡΩ περίπου, είναι επιπλέον δεσμεύσεις του ελληνικού λαού, πέραν του γνωστού δημοσίου χρέους των περίπου 350 δις ΕΥΡΩ. Άρα λοιπόν, αν προσθέσουμε τα....
106 δις ΕΥΡΩ στα 350, τότε το χρέος απογειώνεται και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.

Θέλετε και το άλλο; Τόσο η κυβέρνηση, όσο και η Τρόϊκα γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα χρήματα που παίρνουν οι τράπεζες από την ΕΚΤ με εγγύηση του ελληνικού λαού και με επιτόκιο 1%, δεν πρόκειται να διοχετευθούν στην ελληνική αγορά. Ένα μέρος των χρημάτων αυτών θα πάει για να κλείσουν ανοίγματα των τραπεζών και το υπόλοιπο θα διατεθεί για αγορά ομολόγων του ελληνικού δημοσίου με πολλαπλάσιο φυσικά επιτόκιο. Γι’ αυτό και κανείς δεν ενδιαφέρεται να οριστεί επίτροπος του ελληνικού δημοσίου στις τράπεζες ή να υπάρχουν σαφείς δεσμεύσεις από τις τράπεζες ότι τα χρήματα που δανείζονται με εγγύηση του ελληνικού λαού, θα διοχετευθούν στο λαό.

Αυτό είναι το μεγάλο έγκλημα που κάνει η ΕΕ και κανείς δεν διαμαρτύρεται. Δηλαδή η ΕΕ απαγορεύει στους λαούς να δανείζονται απευθείας με 1% από την ΕΚΤ, αλλά επιτρέπει να δανείζονται οι τράπεζες με εγγυήσεις των λαών. Εσείς λοιπόν γιατί λέτε ότι υπάρχει η ΕΕ; Για τους λαούς ή για τις τράπεζες;

Το χειρότερο όμως είναι ότι με τις εγγυήσεις αυτές, μας πάνε σε μια διαρκή σκλαβιά στις τράπεζες και επομένως σε διαρκή εξαθλίωση. Θα πρέπει πλέον ο ελληνικός λαός όχι μόνο να μην σκέπτεται σενάρια χρεοκοπίας ή έστω αναδιάρθρωσης χρέους ή επιστροφής στη δραχμή κ.λ.π., αλλά θα πρέπει αντίθετα  να αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις του και με διακινδύνευση ακόμα και της ιδιωτικής του περιουσίας και ταυτόχρονα να αγωνιά μάλιστα, μην τυχόν και πάθουν κάτι οι τράπεζες γιατί τότε αφενός θα κινδυνεύσουν οι καταθέσεις μας, αφετέρου αυτόματα το χρέος των τραπεζών προς την ΕΚΤ θα μετατεθεί στον ελληνικό λαό και θα προστεθεί στο υπάρχον.

Σε αυτή τη διαρκή σκλαβιά λοιπόν μας βάζει η κυβέρνηση. Όμως ο έτερος πόλος του πολιτικού συστήματος, η Νέα Δημοκρατία, τι λέει επ’ αυτού; Εγκρίνει αυτή την πρακτική των εγγυήσεων ή όχι;;
Δεν χρειάζεται απάντηση. Η απάντηση είναι γνωστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top