ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: αγ αν απ ΒΙ γεν γεω δια Εγκ εδ εξ ευλ Η Ελλ η ιστ η πορφ οι πολ οικ προετ ραγδ στοχ
Πάτησε με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού στο Ταξ.σε.θεμ.κατ. και μετά το πλήκτρο Tab + και επιβεβαίωση με Enter (Firefox)




Slider

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Χιλιάδες οι νεκροί και χιλιάδες οι τραυματίες στην Ιαπωνία από το πολύ ισχυρό τσουνάμι που έπληξε τις ακτές της Ιαπωνίας μετά τον φοβερό σεισμό των 8.9 ( 8,9 ) Ρίχτερ

πηγή: NewsIt

- Σοκάρει ο αριθμός των αγνοουμένων που μετέδωσε το επίσημο ιαπωνικό πρακτορείο Κιόντο
- Υγρός τάφος η πόλη Σεντάι - 117 οι νεκροί από τον σεισμό - Συνεχίζονται οι μετασεισμοί έως και 5,8 Ρίχτερ
- Αδειάζουν τα ράφια των σουπερ μάρκετ οι κάτοικοι του Τόκιο, χάος στους δρόμους
- 53 χώρες σε συναγερμό από το τσουνάμι που απειλεί ολόκληρο τον Ειρηνικό
- Στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ για τις έρευνες ζήτησε η Ιαπωνία - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οι εικόνες από την άνευ προηγούμενου καταστροφή που προκάλεσαν στην βορειοανατολική Ιαπωνία τα 8,9 Ρίχτερ αλλά και το τσουνάμι των 10 μέτρων, το μεγαλύτερο των τελευταίων 100 ετών, κάνουν από το πρωί το γύρο του κόσμου και συγκλονίζουν.

Αυτό κάποτε ήταν το αεροδρόμιο της Σεντάι - ΦΩΤΟ REUTERS
Αυτό κάποτε ήταν το αεροδρόμιο της Σεντάι - ΦΩΤΟ REUTERS
Μετά τον εντοπισμό 200-300 πτωμάτων σε παραλία της πόλης Σεντάι επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι για τον αριθμό των νεκρών. Εκτιμάται ότι πρόκειται για κατοίκους της πόλης που παρασύρθηκαν από το τσουνάμι.

Αυτοκίνητα επιπλέουν, σπίτια έχουν βυθιστεί - ΦΩΤΟ REUTERS
Αυτοκίνητα επιπλέουν, σπίτια έχουν βυθιστεί - ΦΩΤΟ REUTERS
Ο απολογισμός των νεκρών από το σεισμό έχει φτάσει τους 117 σύμφωνα με το επίσημο ιαπωνικό πρακτορείο Κιόντο. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 349 ανθρώπων, ενώ 241 έχουν τραυματιστεί.

Πρόκειται για πολύ προσωρινό απολογισμό, καθώς είναι πολύ δύσκολη η συγκέντρωση των σχετικών στοιχείων λόγω του μεγάλου αριθμού των περιοχών που έχουν πληγεί.

Η ιαπωνική κυβέρνηση ζήτησε βοήθεια από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις που σταθμεύουν στη χώρα για τις έρευνες διάσωσης. Σημειώνεται πως 47.000 Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται στην Ιαπωνία.

Καράβια στη στεριά, δυστυχώς έγινε πραγματικότητα - ΦΩΤΟ REUTERS
Καράβια στη στεριά, δυστυχώς έγινε πραγματικότητα - ΦΩΤΟ REUTERS
Τα πλάνα από την πόλη Σεντάι, επίκεντρο του σεισμού, αλλά και τις άλλες περιοχές που επλήγησαν από το χτύπημα του Εγκέλαδου κόβουν την ανάσα. Το τσουνάμι που ακολούθησε το σεισμό παρέσυρε τα πάντα. Κατέστρεψε τα πάντα και πήρε μαζί του εκατοντάδες ψυχές.

Στη νομαρχία Μιγιάκι, πλοίο που μετέφερε 100 ανθρώπους παρασύρθηκε από το τσουνάμι και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η τύχη του πληρώματος και των επιβατών. Εξαφανίστηκε επίσης επιβατικό τρένο, με άγνωστο αριθμό επιβατών, της γραμμής Σενσέκι, η οποία συνδέει τις πόλεις Σεντάι και Ισινομάκι και το οποίο βρισκόταν κοντά στο σταθμό του Νομπίρου τη στιγμή που προκλήθηκε το τσουνάμι.



Σε συναγερμό έχουν τεθεί όλα τα κράτη που βρέχονται από τον Ειρηνικό Ωκεανό, αφού αναμένεται πως τσουνάμι θα πλήξει τουλάχιστον 53 χώρες από την Ιαπωνία μέχρι και τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ. Στο Όρεγκον της Καλιφόρνια μάλιστα, ήχησαν οι σειρήνες και ο αυτοκινητόδρομος 101 είναι ήδη μποτιλιαρισμένος! Η Διεθνής Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου εξέφρασε την ανησυχία της για τις πιο φτωχές από τις παράλιες χώρες που απειλούνται.

Ήδη η κυβέρνηση της Νέας Καληδονίας διέταξε την εκκένωση των κατοίκων που ζει στις νήσους Λουαγιότε και τις ανατολικές ακτές της Γκραντ Κερ. Εκκένωση των παράλιων περιοχών διατάχθηκε και στον Ισημερινό.
Εν ριπή οφθαλμού τα ράφια των σούπερ μάρκετ του Τόκιο άδειασαν. Ο πανικός κατέλαβε τους Ιάπωνες - ΦΩΤΟ REUTERS
Εν ριπή οφθαλμού τα ράφια των σούπερ μάρκετ του Τόκιο άδειασαν. Ο πανικός κατέλαβε τους Ιάπωνες - ΦΩΤΟ REUTERS
Και αυτό γιατί «στην περιοχή, ιδιαίτερα στις ευάλωτες παράλιες περιοχές, διαθέτουμε αποθέματα καταφυγίων, τροφίμων και ιατρικού υλικού για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους» δήλωσε ο Πολ Κονίλι, εκπρόσωπος της ομοσπονδίας. Τα κύματα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 10 μέτρα και θα είναι υψηλότερα από πολλά νησιά του ωκεανού!

Στο Τόκιο «κατοικεί» ο πανικός. Χαρακτηριστικές οι εικόνες από σουπερ μάρκετ της πρωτεύουσας: ουρές και άδεια ράφια. Οι Ιάπωνες έχουν πανικοβληθεί και προετοιμάζονται για τον χειρότερο εφιάλτη τους. Θέλοντας μάλιστα να μεταβούν σε πιο ασφάλειες περιοχές, έχουν προκαλέσει άνευ προηγουμένου μποτιλιάρισμα.

Και στους δρόμους, το απόλυτο χάος - ΦΩΤΟ REUTERS
Και στους δρόμους, το απόλυτο χάος - ΦΩΤΟ REUTERS
«Βοηθάει» σε αυτό και το γεγονός πως οι αστικές συγκοινωνίες έχουν ακινητοποιηθεί. Για να φτάσουν σπίτια τους, ορισμένοι θα χρειαστεί να περπατήσουν έως και 20 χιλιόμετρα. Στην πρωτεύουσα δε λειτουργούν και οι τηλεπικοινωνίες. «Ποτέ δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο στο Τόκιο».

80 φωτιές, εκκενώνεται η περιοχή γύρω από το φλεγόμενο πυρηνικό εργοστάσιο
Το σύστημα ψύξης του αντιδραστήρα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα βγήκε εκτός λειτουργίας, η κυβέρνηση έθεσε τις εγκαταστάσεις σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και οι αρχές ειδοποίησαν 3.000 κατοίκους που διαμένουν σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων από το πυρηνικό εργοστάσιο να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Πυρκαγιά ξέσπασε και σε θάλαμο όπου στεγάζεται μια τουρμπίνα στον πυρηνικό σταθμό της Οναγκάουα. Ωστόσο καμιά διαρροή ραδιενέργειας εντός των εγκαταστάσεων αυτών ούτε σε άλλες πυρηνικές εγκαταστάσεις στις πληγείσες περιοχές δεν ανιχνεύτηκε τις ώρες που ακολούθησαν τους ισχυρότερους μετασεισμούς.
Πόλεις κάτω από το νερό. Το τσουνάμι παρέσυρε τα πάντα - ΦΩΤΟ REUTERS
Πόλεις κάτω από το νερό. Το τσουνάμι παρέσυρε τα πάντα - ΦΩΤΟ REUTERS
Πάντως, διακόπηκε αυτόματα η λειτουργία σε συνολικά 11 αντιδραστήρες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Βιομηχανίας. Για την ώρα, όμως, εξακολουθεί να λειτουργεί ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός Κασιουαζάκι-Καρίουα που διαχειρίζεται στην κεντρική νομαρχία Νιγκάτα, η οποία απέχει αρκετά από το επίκεντρο του σεισμού.
ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε, στο μεταξύ, στο πετροχημικό εργοστάσιο της Σιογκάμα κοντά στην πόλη επίκεντρο του σεισμού, Σεντάι. Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν το εργοστάσιο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Διαβάστε επίσης
- Σαρώνει τα πάντα το γιγαντιαίο τσουνάμι - Σήμα κινδύνου σε 53 χώρες!

- Δείτε περισσότερες εικόνες από τον καταστροφικό σεισμό και το γιγαντιαίο τσουνάμι στην Ιαπωνία

- Τι είναι το τσουνάμι και πως προκαλείται

- Οι πιο καταστροφικοί σεισμοί που έπληξαν την Ιαπωνία

- Οι δέκα πιο ισχυροί σεισμοί που συγκλόνισαν τον πλανήτη – 9,5 Ρίχτερ ο πιο ισχυρός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top