ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: αγ αν απ ΒΙ γεν γεω δια Εγκ εδ εξ ευλ Η Ελλ η ιστ η πορφ οι πολ οικ προετ ραγδ στοχ
Πάτησε με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού στο Ταξ.σε.θεμ.κατ. και μετά το πλήκτρο Tab + και επιβεβαίωση με Enter (Firefox)




Slider

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Γλιτώσαμε 6 δις €; Τώρα το…ξεπούλημα έγινε νίκη! Μας Κοροιδεύουν στα μούτρα μας!

πηγή: netakias

Επειδή δεν τρώμε κουτόχορτο κι έχουμε τελειώσει και τα μαθηματικά της Α’Δημοτικού μπορούμε να τρίψουμε στην μουρή όσων λένε ότι γλιτώσαμε 6 δις από την πτώση του επιτοκίου!
Το μνημόνιο έλεγε ότι δανείστηκαμε 110 με τόκο 5,2% για 3 χρόνια δηλαδή :

110 x 0,052 x 3 = 17,16 δις τόκους

Με την επιμήκυνση 7 ετών και τόκο 5,2% θα πληρώναμε

110 x 0,052 x 7 = 40,04 δις τόκους

Ενώ με τον νεο μειωμένο τόκο 4,2% θα πληρώσουμε

110 x 0,042 x 7 = 32,34 δις τόκους

ΔΗΛΑΔΗ 15,18 δις ΠΑΡΑΠΑΝΩ!

ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ 6 δις ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ 40,04 ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΠΕΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ! ! !

Αυτό που γράφω άνωθι, το είχα γράψει κι εγκαίρως (με τις τότε πληροφορίες που είχαμε) από τις 23/12/2010 !
Αν τελικά δεχτούν την επιμήκυνση οι Γερμανοί, τα τρία χρόνια της περιόδου χάριτος και τα δύο χρόνια αποπληρωμής αυξάνονται σε τέσσερα χρόνια περιόδου χάριτος και επτά χρόνια περιόδου αποπληρωμής (ethnos.gr).
Μιλάνε όμως για ένα “μικρό” αντίτιμο της “επιμήκυνσης! Από 0,1% έως 0,3%. Το “μικρό” αυτό αντίτιμο μεταφράζεται σε 40% με 60% δις ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟΚΟΥΣ!
  • 110 δις × 0.05 × 3 έτη = 16,50 δις τόκοι
  • 110 δις × 0.053 × 10 έτη = 58,30 δις τόκοι (για ο,3% αυξηση)

Αλλά δεν αρκούν ΑΥΤΑ! http://netakias.wordpress.com/2010/06/07/gapnsoros/

______________________________________________

πηγή: NewsIt

Tελικά όλο το μυστικό κρυβόταν στα περιβόητα…50 δισ. Στα ακίνητα-φιλέτα του ελληνικού δημοσίου και στη συμμετοχή του σε εταιρίες που ενδιαφέρουν ξένους κολοσσούς.

Το πρωτομάθαμε πριν από 10 μήνες από ειρωνικά δημοσιεύματα γερμανικών εντύπων που μας καλούσαν να πουλήσουμε τον Παρθενώνα και τα νησιά μας για να ξεχρεώσουμε. Αντιδράσαμε έντονα τότε. Ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, σκληρές δηλωσεις από τους υπουργούς. Mετά μας το είπε επισήμως η τρόικα.

Μόλις πριν από ένα μήνα. Και πάλι σκληρές ανακοινώσεις από την κυβέρνηση,ακόμα και από τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου. «Δεν ξεπουλιόμαστε» μας έλεγαν.

Και τελικά τα ξημερώματα του Σαββάτου εμείς οι ίδιοι πανηγυρίζαμε! Καταφέραμε επιμηκυνση του χρέους και μείωση κατά μια μονάδα του επιτοκίου. Ωφελος 6 δισ. ευρώ.

Όμως για να μας δώσουν αυτά τα «δώρα» μας ζήτησαν και αυτοί κάτι.Τα 50 δισ. από την πώληση της δημόσιας περιουσίας. Και το δεχθήκαμε.Τώρα δεν είναι προδοσία. Είναι νίκη! Ξεχάστηκαν οι σκληρές δηλώσεις και οι λεονταρισμοί…

Ετσι περνάμε στην επόμενη φάση. Πρέπει να πουλήσουμε; Κι αν πρέπει, μπορούμε;

Κατ’ αρχήν σχεδόν όλοι αντιληφθήκαμε από την αρχή της κρίσης ότι μας έδωσαν τα δανεικά για να αποφύγουμε την άμεση χρεοκοπία. Αλλά να καταφέρουμε να τα γυρίσουμε πίσω μόνο από τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων είναι αδύνατο! Αρα κάτι άλλο έπρεπε να κάνουμε για να τους γυρίσουμε πίσω το δάνειο.

Η εύκολη λύση είναι η πώληση περιουσιακών στοιχείων!

Στη ζωή προφανώς τίποτα δεν είναι μόνο μαύρο.Το να μπουν ιδιώτες σε τομείς της οικονομικής μας δραστηριότητας ή ακόμα και να αγοράσουν μεγάλες εκτασεις και να τις αξιοποιήσουν κάνοντας μεγάλα έργα μπορεί και θετικό να είναι και ανάπτυξη να παράξει. Για να συμβεί κάτι τέτοιο που είναι προς όφελος του τόπου και όχι προς εκποίση του θα πρεπει να υπάρχουν προυποθέσεις. Οροι, δεσμεύσεις και ανταλλάγματα που θα εξασφαλίσουν το αποτέλεσμα.

Όταν όμως κάνεις τέτοιες κινησεις υπό πίεση αυτό γίνεται δύσκολο. Και εμείς πρέπει να πουλήσουμε ως το 2015!

Η ευθύνη του Γ. Παπανδρέου είναι τεράστια. Γιατί όσοι κυβέρνησαν πριν παρήγαγαν χρέος. Αυτός θα πουλήσει τα «ασημικά» για να το μειώσει. Αν δεν πετύχει το στόχο του οι επόμενοι δεν θα έχουν άλλα για να πουλήσουν. Χρέος παράγουν πολλοί. Πώληση κάνει μόνο ένας. Κι αν τη μετατρέψει σε ξεπούλημα στερεί τη δυνατότητα αυτή από τους επόμενους.

Ο πρωθυπουργός πήρε την απόφαση. Μένει να αποδειχθεί αν μπορεί. Ως πριν λίγες μέρες ο ίδιος με τις δηλώσεις του το είχε δαιμονοποιήσει. Αρα τώρα θα πρέπει να αναμετρηθεί με το «βαθύ Πασοκ» από δυσμενέστερη θέση αφού θα του θυμίζουν τα λεγόμενα του.

Γιατί αυτός θα είναι ο αντίπαλος του. Οχι η αντιπολίτευση. Αλλά οι υπουργοί και οι βουλευτές του. Και οι συνδικαλιστές του κόμματος του που τον ανέδειξαν αρχηγό. Θα είναι η πιο δύσκολη μάχη που θα δώσει ο πρωθυπουργός. Γιατί θα είναι εσωτερική…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top