ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: αγ αν απ ΒΙ γεν γεω δια Εγκ εδ εξ ευλ Η Ελλ η ιστ η πορφ οι πολ οικ προετ ραγδ στοχ
Πάτησε με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού στο Ταξ.σε.θεμ.κατ. και μετά το πλήκτρο Tab + και επιβεβαίωση με Enter (Firefox)




Slider

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Για να μην χάσουμε τις «μετοχές μας στην κοινωνία», πρέπει να αντιδράσουμε.

πηγή: προεδρική δημοκρατία

Θυμάστε τότε με το χρηματιστήριο;; Αρχικά δημιουργήθηκε ένα κλίμα ευφορίας και αφού ο κόσμος έδωσε τις περιουσίες του αγοράζοντας χαρτιά, στη συνέχεια δημιουργήθηκε ένα κύμα πανικού και φόβου, με αποτέλεσμα να πουληθούν τα χαρτιά πολύ φθηνότερα απ’ ότι αγοράστηκαν και έτσι να γίνει τεράστια μεταφορά πλούτου από τα λαϊκά χέρια στα χέρια ορισμένων. Σήμερα λοιπόν ζούμε το ίδιο ακριβώς φαινόμενο με άλλη μεθόδευση και σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Σήμερα και πάλι μας κλέβουν τις ζωές μας.

Για να γίνει αντιληπτό αυτό και για να γίνει ο απαραίτητος παραλληλισμός με....
το παράδειγμα του χρηματιστηρίου, θα πρέπει να ακολουθήσουμε την εξής συλλογιστική: Ο καθένας από εμάς έχει στην ουσία στα χέρια του κάποιες «μετοχές», θα τις λέγαμε καλύτερα κοινωνικές μετοχές, με τις οποίες κανονίζει τη ζωή του και συμμετέχει στον κοινωνικό ιστό, όπως ένας επενδυτής συμμετέχει στο χρηματιστήριο. Αυτές τις «μετοχές» μπορούμε να τις χωρίσουμε σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες:

1) Οι μετοχές που αντιπροσωπεύουν την αξία της εργασίας μας. Η εργασία του καθενός μας έχει μια ορισμένη αξία μέσα στο κοινωνικό σύνολο, όπως έχει μια μετοχή στο χρηματιστήριο.
2) Οι μετοχές που αντιπροσωπεύουν την αξία της περιουσίας μας (κινητής και ακίνητης) μέσα στο γενικότερο κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο.
3) Οι μετοχές που αντιπροσωπεύουν την αξία των χρημάτων που διαθέτει ο καθένας μας και
4) Οι μετοχές που αντιπροσωπεύουν την ίδια τη ζωή μας, δηλαδή την αξία μας ως ατόμων και την αξιοπρέπειά μας ως πολιτισμένων ανθρώπων, μέσα στην κοινωνία.

Μετά την αρχική ευφορία την οποία ενίσχυσε η καταναλωτική ευδαιμονία των δανεικών, τώρα μπήκαμε στη δεύτερη φάση της μεταφοράς του πλούτου. Τη φάση του πανικού και του φόβου που καλλιεργούν οι ίδιοι εντολοδόχοι του καθεστώτος, δηλαδή οι πολιτικοί. Πρώτη άρχισε την καλλιέργεια του πανικού και του φόβου η πολιτική ελίτ του ΠΑΣΟΚ,  με τη σιωπηρή ή ρητή όμως συναίνεση και των ελίτ των άλλων κομμάτων. Έτσι σήμερα πέφτει η αξία των ανωτέρω κοινωνικών μετοχών μας και αρχίζει ήδη η μεταφορά και πάλι του πλούτου από τα χέρια μας προς τα χέρια ορισμένων.

Ειδικότερα:
1) Οι μετοχές που αντιπροσωπεύουν την αξία της εργασίας μας απαξιώνονται συνεχώς, χωρίς τελειωμό, με τις συνεχείς περικοπές και τις μειώσεις των αμοιβών.
2) Οι μετοχές που αντιπροσωπεύουν την αξία της περιουσίας μας, άρχισαν ήδη να εμφανίζουν κάμψη και σε λίγο χρονικό διάστημα θα αρχίσει η μεγάλη κατρακύλα και το ξεπούλημα τόσο της ιδιωτικής όσο και της δημόσιας περιουσίας για ένα κομμάτι ψωμί.
3) Οι μετοχές που αντιπροσωπεύουν την αξίας των χρημάτων μας παραμένουν προς το παρόν σταθερές, ως ονομαστική αξία,  λόγω ΕΥΡΩ, αλλά τόσο με την αύξηση της φορολογίας και του πληθωρισμού, όσο και με τυχόν επιστροφή στη δραχμή θα απολέσουν στο τέλος και την πραγματική τους αξία.
4) Τελικά οι μετοχές που αντιπροσωπεύουν τη ζωή μας και την αξιοπρέπειά μας θα χάσουν πολύ σύντομα την αξία τους, όταν θα ανταγωνιζόμαστε εξαθλιωμένοι τους παράνομους μετανάστες μέσα στους διαδρόμους των νοσοκομείων για μια ιατρική εξέταση ή μέσα στους χώρους εργασίας για ένα κομμάτι ψωμί. Αλήθεια αυτούς τους ανθρώπους γιατί τους έφεραν στη χώρα μας και γιατί τους κρατάμε εδώ; Ήδη μάλιστα ετοιμάζονται και νόμοι από το καθεστώς για να μας κρατούν φιμωμένους.

Φίλοι μας,
Πρέπει τώρα να αντιδράσουμε, πριν χάσουμε τις μετοχές μας στην κοινωνία, πριν χάσουμε τελείως τις περιουσίες μας, πριν χάσουμε τη ζωή μας.
Αργότερα θα είναι αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top