ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: αγ αν απ ΒΙ γεν γεω δια Εγκ εδ εξ ευλ Η Ελλ η ιστ η πορφ οι πολ οικ προετ ραγδ στοχ
Πάτησε με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού στο Ταξ.σε.θεμ.κατ. και μετά το πλήκτρο Tab + και επιβεβαίωση με Enter (Firefox)




Slider

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Η τηλεοπτική δικτατορία είναι εδώ...

πηγή: ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Το πολίτευμά μας είναι τηλεοπτική "δικτατορία"! Θυμηθείτε πως αντιδρούσαν όλα τα δημοσιοκαφράκια ενορχηστροδώς με σουφρωμένα τα φρυδάκια, στο ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ, επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, φωνάζοντας αγανακτισμένα απ' το πρωί μέχρι το βράδυ στα παράθυρα και πως το αντιμετώπισαν επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου, ανασηκώνοντας τους ώμους, με λυπημένο υφάκι, το τρις αναθεωρημένο, προς τα επάνω φυσικά, προαναφερόμενο φόρο.
Κι ενώ σχεδόν όλη η χώρα ειρωνεύεται τον Παπανδρέου για το πόσο απροκάλυπτα ψεύτης είναι, ο Σαμαράς είπε κάτι ακόμα πιο ενδιαφέρον. Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για την κρίση δανεισμού γιατί η χώρα δεν μπόρεσε να δανειστεί ακριβώς λόγω των χειρισμών του Παπανδρέου και του κόμματός του. Όταν ο Παπανδρέου ανέλαβε την εξουσία το σπρεντς άγγιζαν τις 130 μονάδες, πράγμα που έδινε ακόμα περιθώριο για σχετικά συμφέρουσες συνθήκες δανεισμού, που θα μπορούσε να καλύψει όλες τις ανάγκες του δημόσιου τομέα για μεγάλο διάστημα (αν, για παράδειγμα, εξέδιδαν ομόλογα μεγάλης διάρκειας).
Αντί για αυτό, ωστόσο, ο Παπανδρέου έκανε θαρρείς προσωπική σταυροφορία να πείσει τον κόσμο ότι η χώρα βουλιάζει. Αύξησε το έλλειμα από 9,9% στο 13+% του ΑΕΠ, με το να αδρανήσει και να μην πάρει έγκαιρα δημοσιονομικά μέτρα από το 2009. Μετά υιοθέτησε στάση προς τους ξένους, σαν να τους φώναζε ότι είμαστε ψεύτες και αφερέγγυοι, ότι η χώρα βουλιάζει, ότι έχουμε ανάγκη από κεφάλαια διαφορετικά θα χρεωκοπήσουμε, κλπ κλπ.
Αυτό ήταν φυσικό να προκαλέσει τρόμο και απώθηση στις διεθνείς αγορές και να καλλιεργήσει το έδαφος για την είσοδο του ΔΝΤ στην Ελλάδα, η οποία, κατά τη γνώμη του Σαμαρά, ήταν καθ' όλα αποφευκτή.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι τίποτε από όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα δεν είναι τυχαίο. Η μείωση του ΑΕΠ δεν είναι τυχαία. Η χώρα σαμποτάρεται εκ των έσω από αυτούς που την κυβερνούν. Για παράδειγμα, αρκετοί αξιωματούχοι των Βρυξελλών θεωρούν αλλοπρόσαλλο το γεγονός ότι οι Έλληνες πολιτικοί δεν χρησιμοποιούν τα πακέτα οικονομικής βοήθειας για να αυξήσουν την οικονομική δραστηριότητα της χώρας, πράγμα που θα οδηγούσε στην βελτίωση της οικονομίας. Τη στιγμή αυτή, το ποσοστό απορρόφησης των ευρωπαϊκών πακέτων (ή ΕΣΠΑ όπως λέγεται το σχέδιο "διάσωσης") είναι ελάχιστο, με τα κεφάλαια να είναι ακόμα "κλειδωμένα" και έτσι να αχρηστοποιούνται. Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά το μνημόνιο ΔΝΤ + ΕΕ, θα διαπιστώσει ότι ναι μεν απαιτεί περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, αλλά επίσης προτρέπει για αναδόμηση των τομέων εκείνων που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να γίνει πιο ευνοϊκός χώρος για επενδύσεις και να αναπτυχθεί. Ωστόσο, ενώ η κυβέρνηση εφαρμόζει κατά γράμμα τις εντολές για περικοπές, δεν κάνει απολύτως τίποτε στον τομέα της ανάπτυξης.
Έτσι, η κυβέρνηση σχεδιάζει να τα μπαλώσει αργότερα με την εξής ηλίθια δικαιολογία: "Φτου να πάρει η ευχή! Εμείς φροντίσαμε να εφαρμόσουμε τα μέτρα που υπαγόρευσαν το ΔΝΤ και η ΕΕ, αλλά δεν είχαν αποτελέσματα. Λάθος συνταγή μας έδωσαν!" Ενώ την ίδια στιγμή δεν εφαρμόζουν τις απαραίτητες δομικές αλλαγές που υποδεικνύει το μνημόνιο. Ακόμα και κάποιες φιλοκυβερνητικές εφημερίδες έχουν αρχίσει να στρέφονται εναντίον του μνημονίου, επειδή δεν έχει οδηγήσει στις λύσεις που η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα δούμε. Φυσικά, αυτά οι εφημερίδες τα ήξεραν εδώ και μήνες, οπότε γιατί αλλάζουν στάση; Η μόνη λογική εξήγηση είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να θεωρήσει υπεύθυνη για την επικείμενη χρεωκοπία την συμφωνία ΔΝΤ - ΕΕ, αφού στερούνταν ορθής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η μετάθεση αυτή ευθυνών θα επιτρέψει επίσης στην κυβέρνηση να πουλήσει στρατηγικής και εθνικής σημασίας "πάγια" σε προεπιλεγμένους "εταίρους" που εκπροσωπούν κινεζικά και αραβικά συμφέροντα. Το ζεστό χρήμα απο αυτό το μαζικό ξεπούλημα θα παρουσιαστεί στη συνέχεια σαν πολύτιμη βοήθεια για τη χώρα, επομένως ως απόλυτα δικαιολογημένη κίνηση.
Δυστυχώς, οι σημερινοί κρατούντες εκτελούν ένα πολύ σκοτεινό σχέδιο εις βάρος του λαού αυτής χώρας. Θα μου πείτε: "Οι λαοί εκλέγουν τους ηγέτες τους", και δεν θα έχετε άδικο. Παρόλ' αυτά, οι λαοί εκλέγουν ηγέτες για να κάνουν εντελώς διαφορετικά πράγματα από αυτά που τελικά κάνουν. Έτσι, όταν οι ηγέτες αθετούν τις υποσχέσεις τους, οι λαοί δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αντιστέκονται στις πολιτικές αυτές και τελικά να ρίχνουν τις κυβερνήσεις.
Σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή βρίσκεται ένα γενικό σχέδιο που αφορά την στοχοποίηση των χαμηλών και μεσαίων τάξεων. Η Ελλάδα έχει μια εύρωστη μεσαία τάξη, από άποψη ευμάρειας. Η μεσαία αυτή τάξη αποτελείται από ελεύθερους επαγγελματίες, δημόσιους υπαλλήλους, μικρομεσαίους επιχειρηματίες και άλλους. Η μεσαία τάξη στην Ελλάδα συντηρείται από τις οικονομικές συνθήκες έτσι όπως αυτές διαμορφώθηκαν μέχρι στιγμής. Αν γίνουν αλλαγές στις μεταβλητές αυτού του οικονομικού κλίματος, η τωρινή μεσαία τάξη θα μετατραπεί, σε μεσοπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο διάστημα, σε χαμηλή τάξη. Όλα δείχουν ότι η στοχοποίηση της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου τυχαία. Και αυτό διότι η μεσαία τάξη είναι αρκετά μεγάλη σε μέγεθος και οικονομική δύναμη ώστε να είναι σχετικά ανεξάρτητη από τον κυβερνητικό έλεγχο. Οι παγκοσμιοποιητές στοχεύουν στον εκφοβισμό των εργαζομένων και γενικά στη δημιουργία ενός αισθήματος ανασφάλειας για το επαγγελματικό τους μέλλον, την οικονομική τους κατάσταση, κλπ. Η ανασφάλεια και ο τρόμος δεν μπορούν να κυριαρχήσουν όσο η μεσαία τάξη είναι ισχυρή.
Και όλα αυτά γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται για όσο διάστημα θα συνεχίσει να υπάρχει η τηλεοπτική δικτατορία, που εργάζεται ποικιλοτρόπως για να πείσει το θύμα (δηλαδή όλους εμάς) πως ο θάνατός του θα είναι η λύτρωσή του και η μετάβασή του σε μία ανώτερη κοινωνία κάτω από τη σκέπη μίας παγκόσμιας διακυβέρνησης και με περιφερόμενους - ταξιδευτές ανθύπατους... Η τηλεοπτική δικτατορία είναι ένα γεγονός που ούτε αυτοί που την αποτελούν δεν τολμούν να αρνηθούν την ύπαρξή του. Απλά, για να μην αντιμετωπίσουν το "ενδεχόμενο" αυτό, φροντίζουν ΠΑΝΤΑ να ανταλλάσουν απόψεις μεταξύ τους, εξαφανίζοντας την δυνατότητα να ακουστούν οι υπαρκτές, δυνατές και προσφερόμενες λύσεις απέναντι στην στρατηγικά σχεδιασμένη καταστροφή ΜΑΣ.
Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top