ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: αγ αν απ ΒΙ γεν γεω δια Εγκ εδ εξ ευλ Η Ελλ η ιστ η πορφ οι πολ οικ προετ ραγδ στοχ
Πάτησε με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού στο Ταξ.σε.θεμ.κατ. και μετά το πλήκτρο Tab + και επιβεβαίωση με Enter (Firefox)




Slider

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Τελικά υπάρχει πουθενά ελπίδα ή πάμε για φούντο;

πηγή: http://egersis2.blogspot.com/

Ο τίτλος είναι από σχόλιο που είδα εδώ και θα κάνω ένα κόπο να μοιραστώ έδω δυο πραγματάκια μαζί σας για το θέμα.

Όταν έγιναν οι εσωκομματικές στη Ν.Δ είχαμε γράψει τη θέση μας εδώ και ξεκάθαρα λέγαμε πως όποιος κι αν εκλεγεί ο ρόλος του είναι να πουλήσει ελπίδα και να απογοητεύσει. Σήμερα, ένα χρόνο μετά και την εκλογή του Σαμαρά λέμε το ίδιο.

Πριν λίγες μέρες είδα ένα σχόλιο στο facebook που έλεγε: ''Αναζητείται ηγέτης να αναλάβει την αναγέννηση της Ελλάδας''. Απάντησα με το παρακάτω: ''Αναζητούνται πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διαολοστείλουν τους πολιτικάντηδες. Με πράξεις....όχι με λόγια''.

Το Σάββατο που μας πέρασε δημοσίευσα το άρθρο: Αναζητώντας έναν Πούτιν, έναν Λοχία ή τέλoς πάντων έναν σωτήρα....Eκεί τονίζω χαρακτηριστικά:
Ας είμαστε σοβαροί. Αν ο καθένας από εμάς αρνείται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα κανείς δεν θα το κάνει για μας. Όπως πριν την επανάσταση του 1821 που οι Έλληνες ανέμεναν τους ξένους να τους βοηθήσουν. Ξεσηκώθηκαν όμως όταν πήραν απόφαση να βάλουν τέλος στις ψευδαισθήσεις και τα κατάφεραν. Ας βάλουμε λοιπόν κι εμείς τέλος στις ψευδαισθήσεις κι ας μην περιμένουμε κανέναν σωτήρα. Μόνοι μας θα σωθούμε φτάνει να το θέλουμε και να κουνηθούμε απ το καναπέ.


Για να έρθω τώρα στην ερώτηση της ανάρτησης. Ελπίδα υπάρχει όσα υπάρχουν Έλληνες που αντιστέκονται στη λαίλαπα. Αν περιμένετε κάποιον άλλον εκτός από σας (έναν πολιτικό, έναν Στρατιωτικό, έναν Μητροπολίτη, έναν Δικαστή, έναν Επιχειρηματία ή τον οποιονδήποτε) για να πειστείτε για το αν υπάρχει ελπίδα τότε δεν είστε παρά πρόβατα που περιμένετε το σφύριγμα του τσοπάνη για να κουνηθείτε και τη γκλίτσα του για να τρέξετε.

Μην περιμένετε κανέναν. Κάντε αυτό που πρέπει. Όπως το έκαναν στον Άγιο Παντελεήμονα και πέτυχαν να ξεβρομίσουν τη πλατεία τους και να αναγκάσουν το κράτος να στείλει μέχρι και το Παπούλια και τον Συριζώνυμο, τις κεφαλές των πλέων επίσημων θεσμών για όσους ακόμα δεν αντιλήφθηκαν τη διάσταση του ζητήματος, για να κάνουν κήρυγμα περί συνύπαρξης και ανεκτικότητας με τους λαθρομετανάστες και άλλα τέτοια φαιδρά.

Στο τέλος τέλος αν είναι να ''πάμε για φούντο'', να τελειώσουμε δηλαδή ως Έθνος θα γίνει ώντας αντιστεκόμενοι. Αντιστεκόμενοι στη πράξη με όποιο τρόπο κι αν χρειαστεί κι όχι θεωριτικολογώντας. Αλλά όπως και στο παρελθόν που κάποιοι νόμιζαν πως ξεμπέρδεψαν με τους Έλληνες και διαψεύστηκαν οικτρά έτσι και τώρα.

Γιατί οι Κολοκοτρώνηδες σας εξεπέρασαν και σας επέβαλαν ό,τι δεν επιθυμούσατε. Κι αν ψάχνετε να βρείτε γύρω σας Κολοκοτρώνηδες ψάχνετε λάθος. Στο καθρέφτη κοιτάχτε κορόιδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top