ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: αγ αν απ ΒΙ γεν γεω δια Εγκ εδ εξ ευλ Η Ελλ η ιστ η πορφ οι πολ οικ προετ ραγδ στοχ
Πάτησε με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού στο Ταξ.σε.θεμ.κατ. και μετά το πλήκτρο Tab + και επιβεβαίωση με Enter (Firefox)




Slider

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Η αφαίμαξη και το ξεπούλημα της χώρας συνεχίζονται...

Άρθρο που λέει τα πράγματα με το όνομά τους.
πηγή: ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

  • Η πολιτική του Παπανδρέου διασώζει τράπεζες και όχι τους Έλληνες πολίτες

Τα λεφτά που «παίρνουμε» από το μνημόσυνο διοχετεύονται αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση των δανείων, όπως αυτά τα υπολογίζουν οι τροϊκανοί. Αυτό που γίνεται την περίοδο αυτή είναι η διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών που είχαν ελληνικά ομόλογα, τα οποία πλέον θεωρούνται σκουπίδια, με νέες δανειακές συμβάσεις στις οποίες προβλέπεται εκχώρηση ελληνικής γης, δημόσιας περιουσίας, σε περίπτωση που δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις δόσεις.
Αυτό και μόνο γίνεται. Έβαλαν την κλινικά νεκρή (σύμφωνα με τις νεοφιλελεύθερες απόψεις τους τις οποίες ενίσχυσε ο ΓΑΠ) ελληνική οικονομία σε μηχανική υποστήριξη μέχρι να διευθετήσουν τα συμφέροντα τους.
Στο τέλος της τριετίας οι ίδιοι οι τροϊκανοί προβλέπουν ότι το χρέος θα έχει εκτιναχθεί στα 450-470 δις από 300 που είναι σήμερα και στο 150% τού ΑΕΠ από 110 που είναι σήμερα.
Κατά τ’άλλα λεφτά φυσικά και υπάρχουν. Είναι τα 200 εκατομμύρια που δίνονται στον Κόκκαλη, τα δις στις τράπεζες, τα δεκαπλάσια κόστη των δημοσίων έργων, οι πενταπλάσιες τιμές που πληρώνει το ΙΚΑ στους προμηθευτές του, τα 20πλάσια ενοίκια που πληρώνουν οι υπηρεσίες του κράτους, οι εισφορές και οι φόροι που δεν εισπράτονται, τα τα τα… Από την άλλη ο ΓΑΠ ξεκίνησε το συμμάζεμα ψαλιδίζοντας τις συντάξεις των ασφαλισμένων που μια ζωή πλήρωναν με συνέπεια τις υποχρεώσεις τους. Έκανε δηλαδή το… αυτονόητο. Μπράβο ρε μάγκα!
To ΔΝΤ ποτέ δεν είναι απαραίτητο. Όπου πήγε άφησε καμένη γη. Μάλιστα δε με τον βιαιότατο τρόπο που μπήκε στην Ελλάδα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το αποτέλεσμα θα είναι εκατοντάδες χιλιάδες νεόπτωχοι. Η έλευση του ΔΝΤ είναι συμπαιγνία του Γιώργου Παπανδρέου με τους μέντορες του, αυτούς που τον καθοδηγούν από το παρασκήνιο.
Μια απειλή άρνησης αναγνώρισης χρέους, η οποία θα σήμαινε την άμεση κατάρρευση όσων ευρωτραπεζών είχαν ελληνικά ομόλογα, θα εξομάλυνε την κατάσταση αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου ήθελε να υποθηκεύσει την Ελλάδα και γι αυτό του αξίζει να γευτεί την γνώμη των πολιτών της χώρας. Και θα την γευτεί, πολύ φοβάμαι, με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Ίσως να προλάβει να αποφύγει την τιμωρία του, αν το ελικόπτερο φτάσει εγκαίρως στο Μαξίμου… Αλλιώς…

Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top