ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: αγ αν απ ΒΙ γεν γεω δια Εγκ εδ εξ ευλ Η Ελλ η ιστ η πορφ οι πολ οικ προετ ραγδ στοχ
Πάτησε με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού στο Ταξ.σε.θεμ.κατ. και μετά το πλήκτρο Tab + και επιβεβαίωση με Enter (Firefox)




Slider

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Το "χοντρό αεριτζίδικο παιχνίδι" των παραγώγων, Future contract φτωχοποίησης μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων και η συνέχιση του "σπιράλ θανάτου" μέσω ha

Τι Είναι τα Παράγωγα Χρηματοοικονομικά Προϊόντα;
http://www.iraj.gr/IRAJ/Derivatives.pdf


Απόσπασμα από ανάρτηση που βρήκα στο:
διεύθ: ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

........ της απληστίας για βραχυπρόθεσμα κέρδη, μέσω της δημιουργίας καρτέλ και μονοπωλίων, και μέσω της επιρροής σε κυβερνήσεις για επιβολή κανόνων που ευνοούν μόνο συγκεκριμένα κεφάλαια και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

Και μέσα στην παρακμή αυτού του συστήματος γεννήθηκε και ακμάζει ένα παράγωγο του καπιταλισμού που δεν είναι άλλο από την μεγαλύτερη "μαύρη αγορά" όπως χαϊδευτικά την καλούν, ή αλλιώς την αγορά παραγώγων.

Για να καταλάβουμε το μέγεθος αυτής της αγοράς αρκεί να την συγκρίνουμε με την χρηματιστηριακή αγορά. Το 2009 οι μετοχές όλων των χρηματιστηριακών αγορών παγκοσμίως είχαν αποτιμηθεί σε 72 τρις δολάρια . Την ίδια στιγμή η αγορά παραγώγων αποτιμάται περίπου σε 1144 τρις δολάρια [4]. Για να δώσω και άλλο ένα νούμερο, η συνολική αξία από οτιδήποτε μπορεί να κοστολογηθεί στον πλανήτη εκτιμάται στα 165 τρις. Η αύξηση του μεγέθους αυτής της αγοράς τα τελευταία δέκα χρόνια είναι εκθετική και συνεχίζεται. Σήμερα οι πιο τελευταίες αποτιμήσεις δείχνουν να έχει αυξηθεί στα 1.48 τετράκις εκατομμύρια δολάρια [5]. Για να δώσω και ένα τελευταίο νούμερο, αν διαιρεθεί αυτό το νούμερο με τον πληθυσμό του πλανήτη, αντιστοιχούν περίπου 190 χιλιάδες δολάρια ανά άτομο [6]. Δεν θέλω ούτε να σκεφτώ τι θα μπορούσε να προσφέρει ένα μικρό κλάσμα αυτού, σε χώρες του τρίτου κόσμου και σε ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια.

Πώς όμως μπόρεσε να εξελιχτεί τόσο πολύ αυτή η αγορά; Αν εφαρμόσουμε το δανειακό σύστημα στην αγορά παραγώγων, θα δούμε τα νούμερα ότι πλέον μπορούν να αυξηθούν εκθετικά, αφού δεν υπάρχει πια ο περιορισμός της ζήτησης. Οι επενδύσεις που δημιουργούνται σε αυτή την αγορά προέρχονται κυρίως από τους ίδιους οι οποίοι δανείζουν σε αυτή. Με αυτό τον τρόπο, οι χρηματοπιστωτικοί οίκοι, μπορούν ελεύθερα να δημιουργούν νέο χρήμα, σε ποσότητες που δεν συγκρίνονται με προηγούμενα μεγέθη, και που φυσικά δεν ανταποκρίνονται πλέον σε παραγωγή νέων αγαθών και υπηρεσιών, αλλά είναι κυριολεκτικά από "κενό αέρα".

Γεννιέται όμως η ερώτηση, πως δημιουργήθηκε και εξελίχτηκε ανεξέλεγκτα ένα τέτοιο φαινόμενο, και γιατί δεν έχει δημιουργήσει γνωστές παρενέργειες όπως ο πληθωρισμός [7] [8];

Καταρχήν ο μεγαλύτερος όγκος των χρημάτων βρίσκεται σε επενδύσεις στην παραπάνω αγορά, ενώ ρευστοποιούνται σιγά - σιγά, μόνο όσα χρήματα χρειάζονται, οπότε δεν επηρεάζονται άμεσα νούμερα όπως ο πληθωρισμός. Δημιουργούνται όμως άλλες παρενέργειες, όπως το συνεχώς αυξανόμενο κόστος λόγο σταδιακής υποτίμησης της αξίας του χρήματος. Γι' αυτό και βλέπουμε κάθε χρόνο, όλο και μεγαλύτερες ανάγκες για δάνεια, σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και σε κράτη, που οδηγούν όλο και σε μεγαλύτερα χρέη, και σε πτωχεύσεις επιχειρήσεων, τραπεζών, ακόμα και κρατών, και φυσικά ανεργία και κατασχέσεις όσων αφορά τους ιδιώτες.

Για το πως έχει επιτραπεί αυτό, η απάντηση είναι σχετικά εύκολη, αν κατορθώσεις να ελέγξεις ή ακόμη και να δημιουργήσεις κυβερνήσεις μαριονέτες που όχι μόνο διαμορφώνουν πολιτικές βάση των δικών σου κανόνων, αλλά προσπαθούν να τις επιβάλουν και σε χώρες με διαφορετικά πολιτικά συστήματα.
"Ο καπιταλισμός είναι το καλύτερο σύστημα που έχει επινοηθεί!" George W. Bush [9].

Έχοντας όμως δημιουργηθεί μία τέτοια αγορά που συνεχώς αυξάνεται, αναρωτιέται κανείς ποσό πιθανό είναι να ξεφύγει πλέον από τον έλεγχο, και τι θα γίνει αν καταρρεύσει από το βάρος της [10] [11] [12]. Φαντάζομαι πάντως, πως όταν καταρρέει μία αγορά τετράκις εκατομμυρίων, θα καταρρεύσουν μαζί της, χρηματιστηριακές αγορές, τράπεζες και κράτη, θα υπάρξει πείνα και πόλεμοι.

Γυρίζοντας όμως στις αρχικές διαπιστώσεις, τι μπορεί να επιδιώκεται από τη δημιουργία τέτοιας κρίσης αρχικά σε ευάλωτες χώρες με μεγάλο χρέος μικρή ανάπτυξη και κακή δημοσιονομική διαχείριση; Το πιο απλό, αφαίμαξη χρημάτων και πλούτου.

Το σενάριο πάνω κάτω το βλέπουμε. Αρχικά πρέπει να δημιουργηθεί φόβος και πανικός για δημιουργία μονόδρομου, φροντίζοντας να εμποδιστεί όμως η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, ειδικά όταν πρόκειται για τόσο μεγάλο ποσό (300 δις). Δίνεται χρηματική βοήθεια με σκληρούς όρους οι οποίοι οδηγούν σε μείωση του πλούτου των εργαζομένων και συνταξιούχων. Συρρικνώνεται η υπάρχουσα επιχειρηματικότητα και ταυτόχρονα μειώνεται η δυνατότητα των τραπεζών να δανείζουν και να εισπράττουν. Τέλος μειώνεται και ο δημόσιος πλούτος, με αποκρατικοποιήσεις φαινομενικά ζημιογόνων εταιριών και εκποίηση δημόσιας περιουσίας.

Φυσικά όσο μειώνεται ο δικός μας πλούτος, και όσα χρήματα φεύγουν από τις δικές μας τσέπες και τράπεζες, σίγουρα δεν εξαφανίζονται! Η αφαίμαξη όμως αυτή θα συνεχιστεί για αρκετά χρόνια, εφαρμόζοντας και κάποια αναπτυξιακά μέτρα που θα ευνοούν όμως επιχειρήσεις κυρίως από την αλλοδαπή, ώστε να συντηρηθεί το κράτος, μέχρι να καταφέρουμε να ξεχρεώσουμε όσο μεγαλύτερο μέρος των χρεών μπορούμε............

Ολόκληρη η ανάρτηση και η συνέχεια στο: διεύθ: ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ



Την παρακάτω ανάρτηση τη βρήκα:

πηγή: ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ

ΠΕΡΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ (ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ)…


Έχω βαρεθεί να ακούω του κόσμου τις μ@@@$%ες, από τους πολιτικούς, τους δημοσιογράφους, τα κανάλια, το κόσμο στα καφενεία, παντού. Κανένας μα κανένας δεν έχει καταλάβει που βρισκόμαστε και που πάμε.

Και προσωπικά απορώ γιατί... ούτε το αγαπημένο μου κάπιταλ δεν δημοσίευσε 5 σελιδούλες από το νόμο 3845, δηλαδή το περίφημο μνημόνιο, για να τελειώνουν οι βλακείες.

Σήμερα θα παρουσιάσω μόνο τον πίνακα 1, σελίδα 1349 του νόμου 3845, ΦΕΚ 65/2010. Ο Πίνακας λέει τα δημοσιονομικά μέτρα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα.
Ότι άλλο ακούτε είναι αηδίες. Πάμε λοιπόν να δούμε τα μέτρα για το 2010:

Όπως βλέπετε από τα μέτρα του 2010, θα εξοικονομήσουμε 5.800 εκατομμύρια. Τελειώσαμε; Όχι βέβαια, έρχεται το 2011. Πάρτε τα μέτρα του 2011, για να καταλάβετε:

Αν δεν καταλάβατε ακόμα το 2011, θα εξοικονομήσουμε άλλα 9.650 εκατομμύρια, δηλαδή υπερδιπλάσια από το 2010, δηλαδή το αγγούρι θα είναι διπλάσιο του 2011. Για δείτε: Αύξηση αντικειμενικών αξιών 400 εκατομμύρια, Εξοικονόμηση πόρων από τον Καλλικράτη 500 εκατομμύρια και μετά από αυτά έρχεται το 2012. Πάρτε και το 2012 να το έχετε:

Ζείτε ακόμα; Για δείτε τι λέει για το 2012: Μείωση προσλήψεων δημοσίων υπαλλήλων πέραν του 5 προς 1!! Αυτό για όσους σας τάζουν θέσεις στο δημόσιο. Ανάπτυξη θέλετε. Πάρτε μείωση δημόσιων επενδύσεων 500 εκατομμύρια. Προσέξτε τώρα και το τελευταίο: ΜΗ καθορισμένα μέτρα για λειτουργικά έξοδα 900 εκατομμύρια!!! Αντέχετε;; Ε, πάρτε και το 2013:

Βλέπετε τι λέει; ΜΗ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ 4.200 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, δηλαδή το 2013, θα πάρουνε μέτρα που θα πρέπει να αποδώσουν όσο ΟΛΕΣ οι περικοπές του 2010!!! Ακόμα αναπνέετε, και δεν σας έχουν φορολογήσει; Δεν πειράζει. Υπομονή.

Εσείς οι 500.000 Έλληνες που έχετε καταφέρει να ζείτε, θα δείτε τα βάσανα σας να τελειώνουν το .... 2015, γιατί ακόμα υπάρχει το 2014, που έχει και αυτό μέτρα. Πάρτε και το 2014:

Προσέξτε τώρα. Το 2014, και μόνο τότε θα σταματήσει τη φορολογία των κερδοφόρων επιχειρήσεων, χάνοντας 600 εκατομμύρια, αλλά προβλέπει εξοικονόμηση από μη καθορισμένα ακόμα μέτρα 4.700 εκατομμυρίων!!!

ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ: ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2014 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΘΟΥΝ 30 ΔΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΝΤΑΙ 5,8!!!

Από σήμερα λοιπόν ό,τι μ@@$%ία ακούτε από οποιονδήποτε, θα μπορείτε να ρίχνετε μια ματιά στους λογαριασμούς και να ξέρετε τι σας περιμένει. Αν έχετε τάσεις αυτοκτονικές διαβάστε όλο το νόμο, αλλά όχι σαν τους ηλίθιους πολιτικοδημοσιογράφους. ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ!!!

Κι ενώ ο νόμος γράφει όλα αυτά, έχεις τον έναν και τον άλλον, να διαμορφώνουν γνώμη, για τον 15χρονο που θα δουλεύει με 400 ευρώ, ή τη ποσόστωση ναυτικών στο Ζενίθ, «κρύβοντας» με την έντονη δημοσιοποίηση τέτοιων περιπτώσεων, το εγκληματικό σύνολο.

Ε, λοιπόν. Όσοι τα λένε αυτά, ή ξέρουν και μας δουλεύουν, ή είναι βλάκες, ή και τα δύο. Άντε καληνύχτα, συνάδελφοι κορόιδα μελλοθάνατοι....

Υ.Γ. Όσοι μπορείτε, διακινήστε τα παραπάνω στοιχεία, με οποιονδήποτε τρόπο. Έτσι κι αλλιώς δεν μου φαίνεται ότι θα τολμήσει κανένα επίσημο μέσον να τα δημοσιοποιήσει ευρέως.




Την παρακάτω ανάρτηση τη βρήκα:


πηγή: ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Άρχισαν να μας προετοιμάζουν για την πτώχευση;

  • «Η Ελλάδα καλείται να δείξει ότι αξίζει τη στήριξη του ΔΝΤ και της ΕΕ»

Η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας δεν αναμένεται να τεθεί υπό εξέταση πριν από τα τέλη του 2011, δηλώνει στους Financial Times η Anke Richter, διευθύντρια ανάλυσης ομολόγων της Conduit Capital Markets. Εκτιμά μάλιστα πως αυτό δίνει στην Ελλάδα μια ευκαιρία να αποδείξει πως αξίζει τη στήριξη της ΕΕ και του ΔΝΤ.
«Σίγουρα η Ελλάδα θα κάνει πρόοδο στη δημοσιονομική προσαρμογή, αν και είμαστε λιγότερο βέβαιοι ότι θα επιτύχει τους στόχους της», είπε, προσθέτοντας ότι ακόμα και η Ευρωπαϊκή Ένωση ή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν πιστεύουν ότι με το πακέτο διάσωσης μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε διατηρήσιμα επίπεδα χρέους.
«Αντίθετα, πιστεύουμε ότι θα το δουν σαν μια δοκιμαστική περίοδο, ώστε να δείξει η Ελλάδα ότι ‘αξίζει’ τη στήριξη. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα λάβει πρόσθετη στήριξη εάν έχει δείξει ότι το αξίζει», ανέφερε η Richter.
«Η αναδιάρθρωση θα εξεταστεί το 2012 μόνο εάν η δημοσιονομική προσπάθεια δεν έχει απολύτως καμία ελπίδα. Σε μια τέτοια περίπτωση, κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί ένα haircut μεταξύ 40% και 50%, μαζί με την ενδεχόμενη έξοδο από την Ευρωζώνη».


πηγή: ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ



Άρα συμπυκνωμένο το σχέδιο και οι δικλείδες ασφαλείας είναι το παρακάτω:

Ο δρόμος προς την σοσιαλπαγκόσμια διακυβέρνηση περνάει μέσα από την τεχνητή οικονομική κρίση που δημιούργησε το παγκόσμιο σοσιαλιστικό σύστημα, με τους εξής δύο τρόπους:

Πρώτον,
στην δημιουργία wolf packs μεταξύ των διεθνών διαχειριστών κεφαλαίου, οι οποίοι προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν τις αποδόσεις τους παίζοντας εκ του ασφαλούς:

α) σε προσυμφωνημένα χρηματιστηριακά παιχνίδια (με την συνεργασία φυτευτών εξουσιαστικών μηχανισμών σε διάφορα κράτη-θύματα),
β) σε “τοξικά ομόλογα” που δημιουργούν οι ίδιοι
γ) και σε ομόλογα κρατών που έχουν υψηλές αποδόσεις,

και δεύτερον,
στην αγαστή συνεργασία-συντονισμό μεταξύ των εθνικών κυβερνήσεων και των διεθνών οργανισμών (ΔΝΤ, Παγκόσμια τράπεζα, BIS, ΟΗΕ, κ.α.)

Η Αμερική έχει καθοριστικό ρόλο για τη διαμόρφωση νέων κανόνων παιχνιδιού και ενίσχυει-κόβει δολλάρια στους διεθνείς οργανισμούς.

Τα κεφάλαια πρέπει να διοχετεύονται στα πρόθυμα εργαλεία-εξουσιαστικούς μηχανισμούς-κυβερνήσεις αριστερών-σοσιαλιστικών-υλιστικών απόψεων περιφερειακών χωρών ώστε οι τεχνητά δημιουργημένες κρίσεις να συναντήσουν τις μικρότερες κατά το δυνατόν αντιδράσεις στο τελικά μεγαλύτερο “φαγοπότι” των wolf packs.

Το “σοσιαλιστικό” παρακράτος οργανώνεται έτσι ώστε να αντιμετωπίσει κάθε πιθανό σενάριο κρίσης από τους διάφορους λαούς προς εξαθλίωση.

Σκοπός είναι να αποφευχθεί η άνοδος στην εξουσία πολιτικών που θα επαναφέρουν προστατευτικά μέτρα σε μικρότερες χώρες που πλήττονται από τις μεγάλες διακυμάνσεις των αγορών.

Ο δρόμος για την τυραννική πολιτική, οικονομική και νομική σοσιαλπαγκόσμια χούντα είναι ανοικτός με την κατάφορη παραβίαση των εθνικών Συνταγμάτων και της Δημοκρατίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top