ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: αγ αν απ ΒΙ γεν γεω δια Εγκ εδ εξ ευλ Η Ελλ η ιστ η πορφ οι πολ οικ προετ ραγδ στοχ
Πάτησε με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού στο Ταξ.σε.θεμ.κατ. και μετά το πλήκτρο Tab + και επιβεβαίωση με Enter (Firefox)




Slider

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Ο προστατευτισμός είναι εχθρός των νεοταξιτών

Ο προστατευτισμός είναι εχθρός των νεοταξιτών, γιατί η μετακίνηση ανέστιων ανθρώπων* όπως των οικονομικά εξαθλιωμένων Ελλήνων και Ελληνίδων, η μετακίνηση αγαθών χωρίς προστατευτικούς τελωνειακούς φόρους, και η μεταφορά χρημάτων διακρατικά χωρίς φορολόγησή, η καταστροφή της μεσαίας τάξης και η εξαθλίωση των μικρομεσαίων αποτελούν μέρος ενός σχεδίου που έχει εφαρμοστεί και αλλού αλλά έχει σαν πειραματικό πεδίο την Ελλάδα σε μια σειρά από νεοεφαρμοζόμενα σχέδια.


(*Το άρθρο με τίτλο “Η εστία της αντίστασης” του Παύλου Γ. Βουδούρη που βρίσκεται στο τεύχος Ιουλίου στο περιοδικό “Τρίτο Μάτι και εξηγεί το “δέσιμο” του 'Ελληνα με το σπίτι του”)


Σημείωση: Περίπου ότι ισχύει για τις κατασχέσεις σπιτιών, τόκοι και κεφάλαιο δανεισμένο από τις τράπεζες ή με το πρόσχημα των πράσινων κυβερνητικών φόρων, των προστιμων για ακάλυπτους, τις αντικειμενικές αξίες κ.α. ίσχύει (σε μικρότερο βαθμό) και για τον μηδενισμό των χρυσοπληρωμένων αδειών των φορτηγών.


Δύο προσεγγίσεις για τα αίτια της κρίσης


Πρώτη προσέγγιση για τα αίτια της κρίσης (Δική μου)


Ο δρόμος προς την σοσιαλπαγκόσμια διακυβέρνηση περνάει μέσα από την τεχνητή οικονομική κρίση που δημιούργησε το παγκόσμιο σοσιαλιστικό σύστημα, με τους εξής δύο τρόπους:

Πρώτον,
στην δημιουργία wolf packs μεταξύ των διεθνών διαχειριστών κεφαλαίου, οι οποίοι προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν τις αποδόσεις τους παίζοντας εκ του ασφαλούς:

α) σε προσυμφωνημένα χρηματιστηριακά παιχνίδια (με την συνεργασία φυτευτών εξουσιαστικών μηχανισμών σε διάφορα κράτη-θύματα),
β) σε “τοξικά ομόλογα” που δημιουργούν οι ίδιοι
γ) και σε ομόλογα κρατών που έχουν υψηλές αποδόσεις,

και δεύτερον,
στην αγαστή συνεργασία-συντονισμό μεταξύ των εθνικών κυβερνήσεων και των διεθνών οργανισμών (ΔΝΤ, Παγκόσμια τράπεζα, BIS, ΟΗΕ, κ.α.)

Η Αμερική έχει καθοριστικό ρόλο για τη διαμόρφωση νέων κανόνων παιχνιδιού και ενίσχυει-κόβει δολλάρια στους διεθνείς οργανισμούς.

Τα κεφάλαια πρέπει να διοχετεύονται στα πρόθυμα εργαλεία-εξουσιαστικούς μηχανισμούς-κυβερνήσεις αριστερών-σοσιαλιστικών-υλιστικών απόψεων περιφερειακών χωρών ώστε οι τεχνητά δημιουργημένες κρίσεις να συναντήσουν τις μικρότερες κατά το δυνατόν αντιδράσεις στο τελικά μεγαλύτερο “φαγοπότι” των wolf packs.

Το “σοσιαλιστικό” παρακράτος οργανώνεται έτσι ώστε να αντιμετωπίσει κάθε πιθανό σενάριο κρίσης από τους διάφορους λαούς προς εξαθλίωση.

Σκοπός είναι να αποφευχθεί η άνοδος στην εξουσία πολιτικών που θα επαναφέρουν προστατευτικά μέτρα σε μικρότερες χώρες που πλήττονται από τις μεγάλες διακυμάνσεις των αγορών.

Ο δρόμος για την τυραννική πολιτική, οικονομική και νομική σοσιαλπαγκόσμια χούντα είναι ανοικτός με την κατάφορη παραβίαση των εθνικών Συνταγμάτων και της Δημοκρατίας.



Δεύτερη προσέγγιση για τα αίτια της κρίσης (Σόρος)


Την κρίση, στην οποία βρίσκεται το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα, την αποδίδει σε δύο λόγους:


Πρώτον, στον ανταγωνισμό μεταξύ των διεθνών διαχειριστών κεφαλαίου, οι οποίοι προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν τις αποδόσεις τους παίρνοντας τεράστιο ρίσκο και κινούμενοι διαρκώς από αγορά σε αγορά,


και δεύτερον, στην έλλειψη συντονισμού μεταξύ των εθνικών κυβερνήσεων και των διεθνών οργανισμών.


Θεωρεί ότι η Αμερική έχει καθοριστικό ρόλο για τη διαμόρφωση νέων κανόνων παιχνιδιού και ζητεί την ενίσχυση των διεθνών οργανισμών με κεφάλαια τα οποία θα πρέπει να διοχετεύουν στις περιφερειακές χώρες ώστε να αποτρέπονται οι κρίσεις.


Σκοπός είναι να αποφευχθεί η επαναφορά προστατευτικών μέτρων από τις μικρότερες χώρες που πλήττονται από τις μεγάλες διακυμάνσεις των αγορών.


Για να γίνει αυτό, θεωρεί αναγκαία την επιβολή κάποιων νέων κανόνων, που θα προσδίδουν διαφάνεια στις συναλλαγές και θα εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία των αγορών.


http://29-26.blogspot.com/2010/07/vs.html


http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=75&artid=105931&dt=13/12/1998



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eξαιρετική ανάρτηση για τον προστατευτισμο.
@αλλενάκι

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ είπε...

Ευχαριστώ πολύ.
Και οι δικές σου αναρτήσεις είναι εξαιρετικές.

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top