ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: αγ αν απ ΒΙ γεν γεω δια Εγκ εδ εξ ευλ Η Ελλ η ιστ η πορφ οι πολ οικ προετ ραγδ στοχ
Πάτησε με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού στο Ταξ.σε.θεμ.κατ. και μετά το πλήκτρο Tab + και επιβεβαίωση με Enter (Firefox)




Slider

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Η υποστήριξη στους φορτηγατζήδες να γίνει με όλα τα μεσα. ΠΑΣΟΚ & μεγαλοσυμφέροντα αρπάζουν το ψωμί και την περιουσία περισσότερων από 110.000 ανθρώπω

Η υποστήριξη στους φορτηγατζήδες να γίνει με όλα τα μεσα. ΠΑΣΟΚ & μεγαλοσυμφέροντα αρπάζουν το ψωμί και την περιουσία περισσότερων από 110.000 ανθρώπων (με τις οικογένειες). Αυτοί μας σαλαμοποιούν και μάς ξεπουλάνε κομμάτι κομμάτι.



Στο θέμα: Ο Γ. Παπανδρέου επιστράτευσε τους απεργούς στο antinews (thread με πολύ καλά σχόλια)

http://www.antinews.gr/?p=55442

υπάρχουν εκπληκτικοί σχολιασμοί από πολλούς που εκφράζουν την αντίθεση:


στις ενέργειες καταστροφής των μεσαίων στρωμάτων από το ΠΑΣΟΚ με την δημιουργία καρτέλ μεγαλοσυμφερόντων στις μεταφορές,


την εφαρμογή διαταγμάτων (αποφασίζω και διατάζω),


και την προάσπιση της κυβερνητικής πολιτικής από τα τα κανάλια και τις εφημερίδες.


Μερικοί από τους σχολιασμούς ακολουθούν παρακάτω:



Επώνυμος says:

28/07/2010 at 21:54

Δεν είναι θέμα “αντιπασόκ”. Εδώ μιλάμε για την συνειδητή καταστροφή μιας επαγγελματικής τάξης. Πώς να μην είσαι υπέρ τους, όταν βλέπεις ότι, τελικά, πρόκειται για τη συνειδητή καταστροφή ΚΑΘΕ επαγγελματικής τάξης; Γιατί, με όλους κάτι έχουμε οι υπόλοιποι. Οι Δ.Υ. είναι πάρα πολλοί και κάθονται, οι εφοριακοί τα πιάνουν, οι γιατροί είναι έτσι, οι δικηγόροι είναι αλλιώς, οι φορτηγατζήδες είναι “κλειστό επάγγελμα”, οι ταξιτζήδες το ίδιο, ο άνεργος δεν αξίζει μία και τι να κάνουμε που αυτά άφησε η κυβέρνηση Καραμανλή, όλα εδώ αποσκοπούν στο να στραφούν όλοι εναντίον όλων.

Η σοβαρή συζήτηση για αυτά τα πράγματα θα είχε νόημα, εάν δεν είχαμε να κάνουμε με προαποφασισμένο συμβόλαιο θανάτου της κοινωνίας μας. Δεν έχεις δηλαδή εδώ ανθρώπους διατεθειμένους να ακούσουν και την άλλη άποψη, να πειστούν από κάτι που θα βρουν λογικό, να σεβαστούν ιδιαιτερότητες, χωρίς να υπαναχωρήσουν από την αποφασιστικότητα που θα πρέπει να δείχνει μια κυβέρνηση. Έχεις μια κυβέρνηση που θέλει να ανοίξει το δρόμο, εδώ, για τις πολυεθνικές των μεταφορών, στους οικονομολόγους, για την πλήρη κυριαρχία των πολυεθνικών (που ήδη κυριαρχούν ελέω Μητσοτάκη) στους δικηγόρους, για τα μεγάλα πολυεθνικά γραφεία, στους συμβολαιογράφους να τους εξουθενώσουν οικονομικά, παντού να καταστρέψουν τον τρόπο με τον οποίο ο Έλληνας έχει μάθει να ζει αξιοπρεπώς.

Σίγουρα υπάρχουν στρεβλώσεις. Αλλά υπάρχουν τρόποι να διορθωθούν, αρκεί να υπάρχει καλή θέληση.

Μεταξύ του υποβιβασμού των φορτηγατζήδων σε εξαθλιωμένους υπαλλήλους των 1000 ευρώ, του να μην έχουν τη δυνατότητα αύριο να σπουδάσουν τα παιδιά τους, να πάρουν ένα ρούχο στη γυναίκα τους, να βάλουν κάτι στην μπάντα για τα γεράματά τους, προτιμώ να υποφέρω λιγάκι εγώ ως κοινωνία, επειδή τώρα προηγείται να σώσουμε το βιος αυτών των ανθρώπων.

Τους παίρνουν το βιος, το καταλαβαίνουμε;;;



Επώνυμος says:

28/07/2010 at 21:29

Όμως το, υποτίθεται, “κλειστό” επάγγελμα, μήπως τελικά εξυπηρετεί την ύπαρξη πολλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ύπαρξη υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ τους;

Τις προάλλες έφερα το ακόλουθο παράδειγμα: Πάρε ένα εντελώς “ελεύθερο” επάγγελμα. Π.χ. τα σούπερ μάρκετ. Πόσο ελεύθερα λειτουργεί ο ανταγωνισμός; Πέντε αλυσίδες εξουσιάζουν όλη την αγορά, έχουν απόλυτη ελευθερία καθορισμού των τιμών και αν θέλουν να σε αποκλείσουν από τα ράφια τους, είσαι “τελειωμένος”. Και πάρε και τους φορτηγατζήδες. Δεν σου κάνει ο ένας, πας στον άλλον. Ατομικές επιχειρήσεις του ενός φορτηγού ή μικρές εταιρίες οπυ δεν έχουν κυριαρχία στην αγορά.

Πιστεύουμε ότι είναι λίγα τα φορτηγά και καταχρώνται τη θέση τους; Να δοθούν τότε άλλες 50, 100, 200, 500, 1000 άδειες, όσες χρειάζονται για να ισορροπήσει το πράγμα, έναντι αντιτίμου-παραβόλου προς το κράτος στις τιμές αγοράς για μια άδεια.

Είναι τελείως διαφορετικό αυτό και τελείως διαφορετικό το να καταστρέφεις συνειδητά μια επαγγελματική τάξη για να κυριαρχήσουν οι πολυεθνικές. Αυτό ακριβώς συμβαίνει.



Εγώ φίλε μου δε θα ήμουν με τους φορτηγατζήδες αν το κράτος έλεγε, φέρτε τις άδειες εδώ τις αγοράζω και μετά σας δίνω νέες με τους νέους όρους.

Λοιπόν για να τελειώνουμε με το θέμα. Η άδεια εφόσον την έχει πληρώσει είναι περιουσιακό στοιχείο. Δε μπορεί να την απαξιώνει έτσι ξαφνικά αλλάζοντας τους όρους παραχώρησης χωρίς αποζημίωση. Αυτό είναι προσβολή του δικαιώματος της ιδιοκτησίας και αν προσφύγουν δικαστικά θα δικαιωθούν από το δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.




Επώνυμος says:

28/07/2010 at 20:42

“Δικηγόρους, πολιτικούς μηχανικούς, συμβολαιογράφους, φαρμακεία”.

Μα μήπως στρέφεσαι τώρα κι εσύ εναντίον άλλων κοινωνικών ομάδων; Μην ξεχνάς ότι η πρώτη κοινωνική ομάδα εναντίον της οποίας στράφηκαν ήταν η δική σου (Δ.Υ.).

Τώρα όμως με τους φορτηγατζήδες είναι πιο προφανές από κάθε άλλη κίνηση αυτής της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση αυτή εκτελεί συμβόλαιο θανάτους της ελληνικής κοινωνίας.

Ο Παπανδρέου είναι ανδρείκελο της συμμορίας των πολυεθνικών.

Όλοι πήραμε γεύση του πώς δρα αυτή η συμμορία πέρυσι, με τον φοβερό και τρομερό ιό της γρίπης που έπρεπε να αγοράσουμε διπλά εμβόλια για όλο τον πληθυσμό.

Μακρύ τους χέρι, η χειραγώγηση των ΜΜΕ, όπλο τους ο έλεγχος των κυβερνήσεων.

Η ίδια συμμορία δρα επί εκατό αυτή τη στιγμή εις βάρος της χώρας.

Οι φορτηγατζήδες είναι αυτή τη στιγμή ένα ανάχωμα άμυνας της ελληνικής κοινωνίας. Αν σπάσουν αυτοί, κάθε επόμενο ανάχωμα θα είναι λιγότερο ισχυρό από το προηγούμενο.

Όταν στράφηκαν κατά των Δ.Υ., Ιθαγενή, δεν είχα καταλάβει (εγώ τουλάχιστον) ακόμη πλήρως τι παίζεται.

Τώρα όμως νομίζω ότι έχουμε μπροστά μας όλο το αριστοτεχνικό σχέδιο (που δεν το συνέλαβε βεβαίως ο ΓΑΠ, αυτός είναι απλό ανδρείκελο) να εξελίσσεται και να εκτελείται μπροστά μας.

Οι φορτηγατζήδες πρέπει να νικήσουν. Αν νικήσουν αυτοί, θα νικήσουμε όλοι.

Πρέπει να τους στηρίξουμε!





Misha says:

28/07/2010 at 21:16

Ετσι Επώνυμε.Ετσι ακριβώς.
Τα τηλέφωνα των καναλιών πρέπει να πάρουν φωτιά γιατί η διαστρέβλωση της πραγματικότητας από την κατοχική προπαγάνδα δεν έχει όρια.Και η υποστήριξη στους φορτηγατζήδες να γίνει με όλα τα μεσα.Αυτοί μας σαλαμοποιούν και μάς ξεπουλάνε κομμάτι κομμάτι.



ΥΓ: Μέρος του τίτλου το δανείστηκα από εδώ Misha says: 28/07/2010 at 21:16

1 σχόλιο:

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top