ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: αγ αν απ ΒΙ γεν γεω δια Εγκ εδ εξ ευλ Η Ελλ η ιστ η πορφ οι πολ οικ προετ ραγδ στοχ
Πάτησε με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού στο Ταξ.σε.θεμ.κατ. και μετά το πλήκτρο Tab + και επιβεβαίωση με Enter (Firefox)




Slider

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Μας το είχαν πει




Το βίντεο στο 3:24 δείχνει ένα περιοδικό που αναγράφει την τιμή των 9$ και στο φόντο τους δίδυμους πύργους που σχηματίζουν συμβολικά το 11.

Υπάρχει όμως και μια συμπληρωματική προσέγγιση στην ανάλυση της εικόνας.

1) Γνωρίζουμε ότι οι αριθμοί που χρησιμοποιούμε καθημερινά ονομάζονται αραβικοί.

2) Το σχήμα του 9 γίνεται ίδιο με το $ (αφαιρώντας-σβήνοντας ένα κομμάτι στο επάνω μέρος του).

3) Προσθέτοντας στο τροποποιημένο 9άρι τις δύο γραμμές του 11 σχηματίζεται το σύμβολο του δολλαρίου.

4) Στο 4:40 εμφανίζεται να δηλώνει στις 9/11/1991 ο George Bush "Έχουμε μπροστά μας την ευκαιρία να σφυρηλατήσουμε για εμάς και για τις επόμενες γενιές μια νέα τάξη πραγμάτων".

5) Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες (με back up plan τον κανόνα του χρυσού) και οι αεριτζίδες τοκογλύφοι (μέσω της εξαφάνισης αποθεματικών και την γιγάντωση των χρεών) θα δημιουργήσουν “αποπνικτική ατμόσφαιρα” στους πολίτες των κρατών (με πρώτη εφαρμογή το πείραμα της Ελλάδας).

6) Άρα τι μας λένε: Η εξουσία της νέας τάξης πραγμάτων δεν θα βασίζεται σε εθνικά κράτη όπως στο παρελθόν που έχτιζαν συμβολικά κτίρια για την δήλωση του πολιτισμού και εξουσίας, αλλά θα βασίζεται σε άϋλα δεσμά και στην κατάρρευση παλαιότερων κεκτημένων.

Στην κατάρρευση:
του πολιτισμού,
της “σφαιρικά” παρεχόμενης παιδείας,
της αξιοπρεπούς διαβίωσης,
της αίσθησης ασφάλειας
της πολιτικοποίησης

Άϋλα δεσμά:
προώθηση της ατομικότητας και της θεοποίησης του κυνηγητού του χρήματος σε ένα απολιτικοποιημένο και απολίτιστο κοινωνικό πολτό.
Έλεγχος, παρακολούθηση και καταγραφή των κινήσεων και των απόψεων των ανθρώπων.

Άρα όταν αναφέρονταν σε "Άραβες τρομοκράτες" μας δούλευαν μες στα μάτια μας, επειδή ήθελαν μα προωθήσουν την Αραβοαφρικανοποίηση της Ευρώπης, την διάλυση του κοινωνικού κράτους, την φτωχοποίηση των λαών μέσω των ομολογιακών και δανειακών χρεών που είχαν επίτηδες δημιουργηθεί από την αεριτζίδικη οικονομία με την αρπαγή-μίζες για ίδιον όφελος και την σπατάλη-επιστροφή τόκων στα αφεντικά τους λεφτών που ήταν “αέρας” από “φυτευτούς” πολιτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top