ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: αγ αν απ ΒΙ γεν γεω δια Εγκ εδ εξ ευλ Η Ελλ η ιστ η πορφ οι πολ οικ προετ ραγδ στοχ
Πάτησε με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού στο Ταξ.σε.θεμ.κατ. και μετά το πλήκτρο Tab + και επιβεβαίωση με Enter (Firefox)




Slider

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Κάρτα του πολίτη

Σχόλιο που έκανα στην ανάρτηση με τίτλο:
κάρτα πολίτη vol.3 (η επέλαση των control freaks)
στο blog του Orestios.

Πολύ καλό το άρθρο για το σημαντικό ζήτημα της κάρτας του πολίτη.
Κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να αποτρέψουν την ανατροπή του σάπιου εξουσιαστικού οικοδομήματός τους με τέτοιες μεθοδεύσεις ελέγχου.
Άν ξεκινήσουν αυτή τη διαδικασία του ηλεκτρονικού φακελώματος μέσω της κάρτας του πολίτη τότε τα εμφυτεύσιμα τσιπάκια θα είναι “το λογικό επόμενο βήμα”.
Ο έλεγχος της ζωής μας θα είναι τρομακτικός στην περίπτωση που εφαρμοστεί το μέτρο της κάρτας του πολίτη.
Ήδη προσωπικά στοιχεία όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων πολιτών παραδόθηκαν σπό την Μπακογιάννη (και επίσημα) πέρυσι το καλοκαίρι στους αμερικανούς.
Φέτος το καλοκαίρι έγινε η καταγραφή των δημοσίων υπαλλήλων.
Του χρόνου λένε για την κάρτα του πολίτη.
Που θα σταματήσει αυτός ο κατήφορος;
Ο πολλαπλασιασμός των δεδομένων και των ηλεκτρονικών συναλλαγών σε συνδιασμό με τους κομματορουφιάνους και τα μέσα προπαγάνδας δίνουν “όπλα” εκβιασμού (π.χ. οικονομικού) και χειραγώγησης στους πράκτορες ξένων και εγχώριων κέντρων εξουσίας.



Το πολύ καλό άρθρο στο οποίο έκανα σχόλιο είναι το παρακάτω:

κάρτα πολίτη vol.3 (η επέλαση των control freaks)


Ζητώντας τα πάντα και δίνοντας τίποτα.
Ποιόν βολεύει η ύπαρξη αυτής της κάρτας του πολίτη?
Πρώτον από όλους όχι τον πολίτη.
Η προπαγάνδα βέβαια θα πεί πως μας βολεύει όλους. Με λογικοφανή παραδείγματα θα επιχειρήσει να καταρρήψει κάθε λογική.
Θα προσπαθήσει να πείσει τον κόσμο πως με τα μετρητά δεν γίνεται σωστά η δουλειά.
Μα τόσο κακά είναι τα μετρητά? Και για ποιόν δεν γίνεται σωστά η δουλειά?
Η κάρτα αυτή λοιπόν με το “έξυπνο” τσιπακι, βολεύει μόνο τους τραπεζίτες και τα φρικιά του ελέγχου.
Δυστυχώς είναι τα ίδια φρικιά, που ζητούν μύριες όσες αποδείξεις, και τώρα έρχονται ζητώντας πλήρη και καθολικό έλεγχο κάθε συναλλαγής.
Είναι τόσο μεγάλη η εμμονή τους με τον έλεγχο, που εξαιτίας αυτής μπορούν να οδηγηθούν σε τέτοια παρανοειδή επεξεργασία της πραγματικότητας ώστε να θεωρούνται όλες οι συναλλαγές αποτέλεσμα κάποιας μοχθηρής σκέψης?
Γελάτε? Κι όμως. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο σκέφτονται τα φρικιά του ελέγχου.
Ο φόβος τους πως θα χάσουν τον έλεγχο μπορεί να τα οδηγήσει βαθιά μέσα στην ψύχωση της αναζήτησης και αναγνώρισης εχθρών σε κάθε επαγγελματική δραστηριότητα με συνέπεια συμπεριφορές βλαπτικές για κάθε άνθρωπο τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο (σας άξιζε να τιμωρηθείτε!).
Συνεπώς μια κάρτα, αυτήν την εποχή, δίνει ανάσα ζωής σε ένα σύστημα που καταρρέει εξαιτίας όλων αυτών των πρακτικών με τις άυλες μορφές οικονομικών εργαλείων, που το ίδιο δημιούργησε και οδήγησε στον γιγαντισμό της παρανομίας τραπεζών και πολιτικών.
Αυτές τις παρανομίες τις οποίες καλούμαστε όλοι να πληρώσουμε, γιατί θεωρούν οι φωστήρες του οικονομικού επιτελείου πως συμμετείχαμε σε αυτές. Μέσω της συλλογικής ενοχής, που προσπαθούν να καλλιεργήσουν, επιχειρούν να ωραιοποιήσουν την εξαπάτηση σε όλα τα απίπεδα και να νομιμοποιήσουν την συνεχή χρηματοδότηση των αμαρτωλών πρακτικών τους, οι οποίες μας οδήγησαν σε αυτό το χάλι.
Η κάρτα λοιπόν είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία (να κάνουμε την κρίση ευκαιρία λέει ο επικεφαλής της φαμίλιας) για να υπάρξει αυτός ο έλεγχος και να δαιμονοποιηθεί κάθε συναλλαγή με μετρητά.
Γιατί τα μετρητά είναι άσχημα?
Μα γιατί είναι τόσα πολλά που έχουν χάσει την αξία τους. Με την σε πρωτοφανή επίπεδα άνοδο του χρυσού (που δείχνει και τον ευτελισμό του χρήματος) αλλά και για να μην υπάρξει υπερπληθωρισμός τύπου Ζιμπάμπουε, ο μόνος τρόπος προστασίας του συστήματος, που το μόνο που κάνει είναι να τύπωνει αβέρτα χαρτιά, είναι η κατάργηση της φυσικής μορφής του νομίσματος.
Όμως τότε με ποιόν τρόπο θα καθορίζονται οι τιμές? Με τον αέρα?
Η τεχνητή διακοπή της κυκλοφορίας του νομίσματος απλά σημαίνει ότι τα πράγματα είναι πολύ άσχημα.
Τόσο άσχημα όσο τον καιρό που ο σοσιαλισμός στις Σοβιετίες κατέρρεε.
Τί περίεργο! Και το σύστημα της παγκοσμιοποίησης στις ίδιες αρχές του σοσιαλισμού εδράζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top