ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: αγ αν απ ΒΙ γεν γεω δια Εγκ εδ εξ ευλ Η Ελλ η ιστ η πορφ οι πολ οικ προετ ραγδ στοχ
Πάτησε με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού στο Ταξ.σε.θεμ.κατ. και μετά το πλήκτρο Tab + και επιβεβαίωση με Enter (Firefox)




Slider

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό θα πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες . Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, τη θρησκεία του, την ιστορία του και τα πνευματικά του έργα

Η ιστορική μνήμη του Ελληνικού γένους σαμποτάρεται από την πρόσφατη ανακοίνωση της διαμαντοπούλου και της κυβέρνησης του πασοκ (η απόφαση έχει ληφθεί πριν από δεκαετίες) για προαιρετική επιλογή του μαθήματος της Ευρωπαϊκής ιστορίας στην οποία ένα μικρό μέρος θα αποτελεί η ιστορία της Ελληνικής φυλής των αρχαίων χρόνων (της κλασσικής και της Ελληνιστικής εποχής).

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τη δήλωση του χένρυ κίσσιγκερ:

“Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό θα πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες .
Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, τη θρησκεία του, την ιστορία του και τα πνευματικά του έργα , ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του ν’ αναπτυχθεί και να επικρατήσει , για να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή την νευραλγική περιοχή στρατηγικής σημασίας για μας”.
______________________________________________


πηγή: http://filologos10.wordpress.com/

Αν ο ακρογωνιαίος λίθος και η βάση ενός έθνους είναι η γλώσσα του (και κατά προέκταση η εκπαίδευση των ανηκόντων σε αυτό) τότε μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως η Ελλάς κατεβαίνει στο βάραθρο της ανυπαρξίας της ώς πολιτισμική παρουσία.
Πλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, την πορεία της εκπαίδευσής μας αναλαμβάνουν ΞΕΝΟΙ πανεπιστημιακοί, οι οποίοι, όχι μόνο θα γνωμοδοτούν επί της Παιδείας ΜΑΣ αλλά θα κατευθύνουν και την πορεία της σύμφωνα με τις διεθνείς τάσεις και την πορεία των “ αγορών”.
Σε απλά ελληνικά θα ολοκληρώσουν το κοπάνισμά μας στο multi-culti γουδοχέρι της Νέας Τάξης. Βέβαια η απαρχή έγινε στο μακρινό 1979, όταν ο Αβέρωφ κατήργησε το πολυτονικό σύστημα, συνεχίστηκε επί Σημίτη και Κουτσίκου και ολοκληρώθηκε σήμερα με τα “ αστέρια” Κάλερ, Δραγώνα, Κόκλα και Διαμαντοπούλου.

Το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής:
Τη σύσταση διεθνούς επιτροπής σοφών για τη διάσωση και αναβάθµιση των ελληνικών πανεπιστηµίων ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός. Επειτα από την οµάδα διεθνούς φήµης επιστηµόνων που προ ηµερών συγκροτήθηκε για την προώθηση της ερευνας υπό την προεδρία του παγκοσµίως διακεκριµένου έλληνα αστροφυσικού Σταµάτη Κριµιζή, ο ΓιώργοςΠαπανδρέου ανακοίνωσε από τους Δελφούς τη συγκρότηση και δεύτερηςΔιεθνούς Συµβουλευτικής Επιτροπής για τις επικείµενες αλλαγές στην Τριτοβάθµια Εκπαίδευση. Η επιτροπή απαρτίζεται απόπρυτάνεις και προέδρους µερικών από τα γνωστότεραπανεπιστήµια του κόσµου και πρώην υπουργούς Παιδείας που υλοποίησαν επιτυχώς µεταρρυθµίσεις στη χώρα τους και θα είναι άµισθη. Στη σύνθεσή της αντιπροσωπεύονται ορισµένα από τα κυριότερα επιστηµονικά αντικείµενα, καθώς και ένα µεγάλο εύρος (γεωγραφικά και δοµικά) διαφορετικώνπανεπιστηµιακών συστηµάτων, δηµοσίων ή ιδιωτικών. Η επιτροπή θα ενηµερωθείγια τον σηµερινό τρόπο λειτουργίας των ελληνικών πανεπιστηµίων και τις αλλαγές που προτείνονται και θασυµβουλεύει την κυβέρνηση σε σχέση µε τις σύγχρονες διεθνείς τάσεις που καθιστούν τα πανεπιστήµια ανταγωνιστικά διεθνώς. Επίσης, θα επισκεφθεί την Ελλάδα και θα συναντήσει τους αρχηγούς των κοµµάτων, τους φορείς της πανεπιστηµιακής ζωής, κοινωνικούς και άλλους φορείς που σχετίζονται µε την εκπαίδευση και θα υποβάλει έκθεση στην οποία θα καταγράφονται οι διαπιστώσεις της και οι προτάσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top