ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: αγ αν απ ΒΙ γεν γεω δια Εγκ εδ εξ ευλ Η Ελλ η ιστ η πορφ οι πολ οικ προετ ραγδ στοχ
Πάτησε με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού στο Ταξ.σε.θεμ.κατ. και μετά το πλήκτρο Tab + και επιβεβαίωση με Enter (Firefox)




Slider

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Επιλεκτική χρεοκοπία - κούρεμα στα ομόλογα των Ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων. Αυτό σημαίνει Βουλγαροποίηση των συντάξεων.

Στόχο έχουν βάλει οι πασόκοι τα ασφαλιστικά ταμεία.

Δεν είναι απλό σκάνδαλο το ποσοτικό
(π.χ. 50% ή 55% ή 60% ή 65%)
και ποιοτικό κούρεμα αλλά ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
(με τον όρο ποιοτικό κούρεμα εννοώ την επιλεκτική χρεοκοπία κυρίως στα ασφαλιστικά ταμεία και δευτερευόντως σε τράπεζες οι οποίες θα γλιτώσουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο* φροντίζοντας οι λαμογιοπολιτικοί να μην χάσουν πολλά οι τράπεζες* φροντίζοντας να πληρώσουν «το μάρμαρο» οι συνταξιούχοι και ο απλός Έλληνας φορολογούμενος με τα νέα φοροχαράτσια και τις περικοπές.

Σε έναν λαό που τον έχουν καταδικάσει με τις άθλιες πολιτικές τους σε ανεργία και υπογεννητικότητα-γενοκτονία είναι αποκούμπι σε πολλές Ελληνικές οικογένειες κάποια σύνταξη.

Τώρα στο «νέο πνεύμα» της κακώς εννοούμενης ανταγωνιστικότητας οι συνταξιούχοι που πλήρωναν επι δεκαετίες τα ασφαλιστικά ταμεία έφτασαν να θεωρούνται σήμερα σαν «αντιπαραγωγικό βάρος».

Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν βλέπουμε τις ευθύνες και τα σκάνδαλα που κάναν οι λαμογιοπασόκοι στο παρελθόν απέναντι στον ιδρώτα και το αίμα που έχυσε ο Ελληνικός Λαός για να φτιάξει την πατρίδα που ονειρευόταν για τις επόμενες γενιές Ελλήνων και Ελληνίδων:

Το «νέο πνεύμα» της αρπαγής των αποθεματικών των ταμείων εφαρμόστηκε κυρίως με το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου όπου ο σημίτης νομοθέτησε το παίξιμο των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων ώστε να φαγωθούν τα αποθεματικά από τα μεγαλολαμόγια επιχειρηματίες και τραπεζίτες που βγάλαν την περιουσία μας σε τράπεζες του εξωτερικού ή ξέπλεναν τα χρήματα μέσω of shore εταιριών.

Ο σημίτης επιπροσθέτως πούλησε 20 τόνους χρυσό σε υποπολαπλάσια τιμή από ότι έχει σήμερα.

Ο σημίτης έβαλε «το λύκο να φυλάει τα πρόβατα» δηλαδή» την goldman sachs να ασχολείται με το Ελληνικό χρέος με την ανταλλαγή-απόκρυψη ομολόγων (swaps).

Τα τοξικά ομόλογα, που ευτυχώς δεν προκάλεσαν μεγάλη ζημιά στα ασφαλιστικά ταμεία όπως σε άλλες χώρες π.χ. Ισλανδία και Ιρλανδία, μην ξεχνάμε ότι ξεκίνησαν την περίοδο του σημίτη.

Τα CDS αρχικής αξίας 1 δισεκατομμυρίου ευρώ που είχε αγοραστεί από το ταχυδρομικό ταμιευτήριο επί νέας δημοκρατίας ξεπουλήθηκε βιαστικά μετά τις εκλογές του 2009 επειδή μερικούς μήνες μετά θα ήταν υπερβολικά εξόφθαμο σκάνδαλο (26 δισεκατομμύρια ίσως και περισσότερα αξίζει σήμερα).

Οι μεγαλοτραπεζίτες έβγαζαν πολλά με τα ανοικτά δάνεια, τις πιστωτικές κάρτες, κ.α. με την ανοχή του κράτους με αντάλλαγμα την περιοδική αγορά ομολόγων του Ελληνικού δημοσιου.
Η διαχρονική πολιτικοοικονομική αλληλουποστήριξη-διαπλοκή τους (πολιτικοί, τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες) διασφάλισε την μεταφορά τεράστιων περιουσιών σε Ελβετικές τράπεζες και σε άλλους οικονομικούς παραδείσους.
Η διαχρονική πολιτικοοικονομική αλληλουποστήριξη-διαπλοκή τους (πολιτικοί, τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες) θα διασφαλίσει στο άμεσο μέλλον το να μην χάσουν πολλά οι τραπεζίτες με το να μεταφερθούν τα βάρη στον Ελληνικό Λαό.

Ο μελλοντικός στόχος των προδοτικών ενεργειών των λαμογιοπασοκικών κυβερνητών διαφαίνεται πλέον καθαρά με την πτώση της ποιότητας της ζωής μας, την οικονομική και πολιτική υπονόμευση της οικονομικής ανεξαρτησίας της Ελλάδας και με την εξαθλίωση του Ελληνικού λαού.

Το παραπάνω σχόλιο το έκανα στο blog: Η άποψη του Vasper
στην ανάρτηση με τον τίτλο: Τι εστί κούρεμα;
Η ανάρτηση στην οποία έκανα το σχόλιο ακολουθεί παρακάτω:

πηγή:  Η άποψη του Vasper
ανάρτηση Τι εστί κούρεμα;

Αυτά που λένε για κούρεμα είναι γελοιότητες. Το κούρεμα 20% σε ποσοστό 43% του χρέους είναι στην ουσία λιγότερο από 4% του συνολικού χρέους. Ανάλογα το κούρεμα 50% του χρέους που λένε είναι στην ουσία ένα 15%  στο συνολικό χρέος. Δηλαδή λιγότερα από την αύξηση του χρέους που είχαμε τα τελευταία 2 χρόνια!!!

Μάλιστα αν υπολογίσει κανείς και την μείωση του ΑΕΠ που θα έρθει από τα μέτρα που θα ζητηθούν... πάμε για περαιτέρω αύξηση του χρέους. Μιλάμε δηλαδή για πραγματική προδοσία μόνο και μόνο για να εισπράξουν κάποιοι τα CDS.

Οπότε μην ακούτε τους δημοσιοκάφρους και τους πολιτικούς ότι θα ανασάνουμε αν μας κουρέψουν. Χειρότερα θα είναι. Να το ξέρετε.

Ο μόνος τρόπος να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο είναι να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας (πραγματική όμως, όχι το σιροπάκι που προτείνει ακόμα και η Νέα Δημοκρατία δυστυχώς - ακούς Αντώνη; ) και να δημιουργηθούν πρωτογενή πλεονάσματα. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει όσο ακολουθείται αυτή η πολιτική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top