ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: αγ αν απ ΒΙ γεν γεω δια Εγκ εδ εξ ευλ Η Ελλ η ιστ η πορφ οι πολ οικ προετ ραγδ στοχ
Πάτησε με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού στο Ταξ.σε.θεμ.κατ. και μετά το πλήκτρο Tab + και επιβεβαίωση με Enter (Firefox)




Slider

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Λεξικό της Πολυπολιτισμικότητας, ΑντιΠΑΣΟΚιστανικος αποκωδικοποιητης και τα “Πράσινα άλογα”



ΑντιΠΑΣΟΚιστανικος αποκωδικοποιητης
πηγή

Δεν χρειαζεται καν ενα τετοιο εγγραφο. Εδω και 8 μηνες, συμβαινει ακριβως το αντιθετο απ’ οτι λενε οι ΠΑΣΟΚιστανοι. Μας φλομωσανε στο ψεμμα.

ΑντιΠΑΣΟΚιστανικος αποκωδικοποιητης:

Διαπραγματευομαστε=λαμβανουμε οδηγιες
Συζηταμε=ακουμε ο,τι μας υποδεικνυουν
Ειμαστε σε διαβουλευση= Αναμενουμε οδηγιες
Εταιροι= Αντιπαλοι
Φιλοι=εχθροι
Εχθροι=φιλοι (απο τους οποιους τα λαδωνομαστε οταν μας βουλευει)
θαλασσα ειρηνης=συνδιαχειρηση Αιγαιου
ΜΟΕ=Ελληνικες μονομερεις παραχωρησεις
Θρακη=Δυντητικη Κυπροποιηση και αφελληνισμος απο “Ελληνες”


=================================================

Συνταγματικός πατριωτισμός = Αντισυνταγματικές ενέργειες που συγκρούονται με την ουσία της δημοκρατίας που είναι ή αξιοπρεπής διαβίωση, η φυλετική, η θρησκευτική, η κοινωνική συνοχή και η δημοκρατική διακυβέρνηση.

=================================================

τα “Πράσινα άλογα”


πηγή: ξύλα πέτρες

κουκλόσπιτο Μπιρμπίλη

27 Μαϊ 2010


Νέα κυκλοφορία στη σειρά: Παίζω και μαθαίνω!
Τώρα, με το κουκλόσπιτο Μπιρμπίλη, μάθετε τα παιδιά σας να γίνουν πράσινοι οικωλόγοι, δηλαδή Πασοκολόγοι. Μάθετέ τα ότι οικολογία δεν είναι η προστασία του περιβάλλοντος αλλά τα μεγάλα πράσινα αναπτυξιακά πρότζεκτς! Δεν είναι ο φυσικός και λιτός τρόπος ζωής αλλά ο ξέφρενος υπερκαταναλωτισμός πράσινων προϊόντων. Δεν είναι το ποδήλατο και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά η υβριδική Lexus των 50.000 ευρώ!

πηγή: ξύλα πέτρες



πηγή: http://archaeopteryxgr.blogspot.com/

Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

Σας πήραμε χαμπάρι


Σε έρευνα του BBC, τον περασμένο Φεβρουάριο, στην Αγγλία, μόνο 26% (από 41% τρεις μήνες νωρίτερα) των Βρετανών πιστεύουν ότι «συντελείται κλιματική αλλαγή και ότι το κλίμα έχει αλλάξει από ανθρωπογενείς αιτίες». Το 38% πιστεύει ότι «κάποια κλιματικά αλλαγή συμβαίνει, αλλά δεν έχει ακόμα αποδειχθεί ότι είναι ανθρωπογενής» .....................................................


=================================================

πηγή: http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010

Λεξικό της Πολυπολιτισμικότητας

Δημοκρατία είναι το πολιτικό σύστημα που στηρίζεται στην αρχή της κομματικής κυριαρχίας, και που λειτουργεί με βάση τη βούληση της πάσης φύσεως μειοψηφίας των πολιτών.

Δημοψήφισμα είναι η λογική της θέλησης της πλειοψηφίας σε ένα συγκεκριμένο θέμα πολυπολιτισμικότητας που είναι δεδομένα ως βαθύτατα αντιδημοκρατική πρώτον διότι εξαιρεί από τη διαδικασία τα υποκείμενα της συζήτησης, και δεύτερον διότι επιζητά έτσι τη νομιμοποίηση μιας πολιτικής που είναι ασύμβατη με την έννοια της Δημοκρατίας.

Διάλογος είναι όταν έχεις εσύ δίκιο και ο άλλος είναι φασίστας, εθνικιστής και ρατσιστής. Επιβάλεται όταν κάνεις διάλογο με έναν πολέμιο της πολυπολιτισμικότητας να προσπαθείς να μειώσεις με κάθε τρόπο την προσωπικότητά του.

Εθνικιστής είναι αυτός που........
αντιτίθεται με κάθε μέσο την πολυπολιτισμικότητα και την μετανεωτερικότητα

Εθνικός-η,-ό είναι αυτός που ανήκει ή αναφέρεται στο κράτος, στην εθνική κοινότητα με κοινή πολιτική και κομματική έκφραση.

Έθνος είναι ένα σύνολο ανθρώπων που διακρίνεται και θέλει να διακρίνεται ως τέτοιο με βάση την λιγόχρονη συνοίκηση σε συγκεκριμένο κρατικό χώρο, έχουν διάφορες ιστορικές και πολιτιστικές εξέλιξεις, δεν μιλάνε την ίδια γλώσσα, έχουν διαφορετικές παραδόσεις και έχουν ως μοναδικό στόχο την ατομική τους επιβίωση.

Έλληνας είναι το άτομο που σέβεται τον Συνταγματικό πατριωτισμό, τους Νόμους του Ελληνικού κράτους, την πολυπολιτισμικότητα και την μετανεωτερικότητα και νομικά έχει πάρει την Ιθαγένεια.


Ιθαγένεια είναι ο νομικός δεσμός ενός ατόμου με ένα κράτος. Αν ο δεσμός αυτός υπάρχει, λέμε ότι το άτομο αυτό είναι πολίτης του συγκεκριμένου κράτους.

Κοινοβουλευτική Δημοκρατία είναι όταν οι κυβερνήσεις δεν μπορεί να ρωτάνε τον λαό για τα πάντα, σε μερικά πράγματα πρέπει να τραβάνε μπροστά, να τον εκπαιδεύουν.

Παιδεία είναι η διαπολιτισμική πνευματική καλλιέργεια, μόρφωση, κουλτούρα βάση των ανθρώπων και των μετανεωτερικών αρχών. Σκοπός της είναι η δια βίου μάθηση του τρόπου "τι να σκέφτονται¨και΄'οχι "πως να σκέφτονται".

Πανεπιστήμιο είναι το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα στο οποίο επιτρέπονται η διακίνηση ελεύθερων μετανεωτερικών, πολυπολιτισμικών και αναρχικών ιδεών. Είναι γνωστό επίσης ως χώρος όπου απαγορεύεται κάθε εθνικιστική εκδήλωση ή τρόπος αντίθετης έκφρασης από αυτό των μετανεωτερικών, πολυπολιτισμικών και αναρχικών ιδεών.

Πατριώτης είναι αυτός που αγαπάει το Σύνταγμα, τους Νόμους, την Πολυπολιτισμικότητα και την Μετανεωτερικότητα, ενώ παράλληλα αντιτίθεται με κάθε μέσο στο έθνος-κράτος.

Πατριωτισμός είναι η ιδέα αγάπης προς το πολυπολιτισμικό κράτος, τα κόμματα και τους πολιτικούς. Οι εθνικιστές ασπάζονται τα λεγόμενα του Σάμιουελ Τζόνσον όταν αναφέρονται στους πολυπολιτισμικούς πατριώτες, ο οποίος υποστηρίζει ότι «ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο του απατεώνα».

Προοδευτικός είναι αυτός ο οποίος απεχθάνεται τις έννοιες έθνος, πατρίδα, δημοκρατία, πατριωτισμός, χριστιανισμός κλπ όπως αυτές ερμηνεύονται στα ελληνοκεντρικά ή ευρωκεντρικά λεξικά. Επίσης τάσσεται, τοποθετείται με την πλευρά της προόδου και της εξέλιξης δογμάτων είτε θρησκευτικών (αθείας, ισλαμισμού) ή πολιτικών(μετανεωτερικότητας, διαπολιτισμικότητας, πολυπολιτισμικότητας).Φυσικά είναι κατά των συντηρητικών ή οπισθοδρομικών δογμάτων όπως του χριστιανισμού, ευρωκεντρικού, ελληνοκεντρικού κλπ

Προπαγάνδα είναι το δογματικό σύστημα που όταν συζητά για τους εχθρούς, έχει δυο ξεχω­ριστούς στόχους. Ο ένας στόχος είναι ό,τι ενίοτε ονομάζεται«πολιτική τάξη», το 20% περίπου του πληθυσμού το οποίο είναι σχετικά μορφωμένο και λίγο-πολύ αρθρώνει κάποιο πο­λιτικό λόγο, παίζοντας κάποιο ρόλο στη λήψη αποφάσεων. Η εκ μέρους τους αποδοχή του δόγματος είναι βασικό γεγονός διότι είναι σε θέση να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν παράγοντας την πολιτική.Το άλλο 80% περίπου του πληθυσμού πρέπει να υπακούουν σε εντολές και να μην φράζουν το δρόμο των σημαντικών ανθρώπων. Είναι ο στόχος των ΜΜΕ: των λαϊκών εφημερίδων, των κωμικών σήριαλ, των τηλεπαιχνιδιών κλπ.


Οι ερμηνείες φυσικά είναι όπως τις αντιλαμβάνονται οι θιασώτες τους δόγματος της Πολυπολιτισμικότητας και δεν έχουν καμία σχέση με αυτήν όπως τις ερμηνεύει η γλώσσα μας και τα λεξικά μας(τουλάχιστον τα μέχρι τώρα).
Ο λόγος που τις βάζω είναι να θυμόμαστε τι εννοούν αυτοί που μιλάνε για Ελλάδα, Δημοκρατία κλπ.
ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top