ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: αγ αν απ ΒΙ γεν γεω δια Εγκ εδ εξ ευλ Η Ελλ η ιστ η πορφ οι πολ οικ προετ ραγδ στοχ
Πάτησε με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού στο Ταξ.σε.θεμ.κατ. και μετά το πλήκτρο Tab + και επιβεβαίωση με Enter (Firefox)




Slider

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ, ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ή ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΙ; ΜΗΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

http://crisisofeconomy.blogspot.com/2009/06/1.html

Ας δεχθούμε λοιπόν πως θέλετε να αγοράσετε μια ηλεκτρική συσκευή. Σας την παρουσιάζουν λοιπόν, ώς εξής :

“Πρόκειται για μια απίστευτη ηλεκτρική συσκευή. Μια επανάσταση στον τομέα της τεχνολογίας. Μια απίστευτη καινοτομία που θα αλλάξει την καθημερινότητά σας. Σας δίνεται σε μια απίστευτα χαμηλή τιμή, καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια και αποδίδει πίσω ένα τεράστιο έργο. Έργο που σε βάθος χρόνου, θα σας κάνει πάμπλουτους.”

Προφανώς με την παραπάνω παρουσίαση, όλοι θα έτρεχαν να αγοράσουν την συγκεκριμένη συσκευή.

Τί θα γινόταν όμως, αν η παρουσίαση της συγκεκριμένης συσκευής, έλεγε το εξής :

“Πρόκειται για μια απίστευτη ηλεκτρική συσκευή. Μια επανάσταση στον τομέα της τεχνολογίας. Μια απίστευτη καινοτομία που θα αλλάξει την καθημερινότητά σας. Σας δίνεται σε μια απίστευτα χαμηλή τιμή, καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια και αποδίδει πίσω ένα τεράστιο έργο. Έργο που σε βάθος χρόνου, θα σας κάνει πάμπλουτους.Υπάρχει όμως, ένα μικρό προβληματάκι. Η συγκεκριμένη συσκευή έχει 20% πιθανότητες να εκραγεί και να διαλύσει όλον τον Πλανήτη. Μήν αγχώνεστε όμως. Το 80% είναι υπέρ σας.

Πιστεύω πως τώρα δεν θα ενδιαφερόντουσαν και πάρα πολλοί, να αγοράσουν την συγκεκριμένη συσκευή...

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΙ

01

Μάι

10

Γιά τολμήστε να ρωτήσετε τους Έλληνες αν θέλουν το ΔΝΤ.

Από Orestios

http://orestios.wordpress.com/

Ο ψεύτης αποκαλύπτεται.

Η οικονομία της χώρας δεν μπορεί να χάσει ούτε μια μέρα ακόμη.

Προτεραιότητα μας η στήριξη του πραγματικού εισοδήματος και η αναδιανομή με συγκεκριμένα μέτρα.

Αλλαγές για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. (ΧΟ! ΧΟ! ΧΟ!)

Αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό.

Έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης για τους ασθενέστερους.

Αύξηση επιστροφής ΦΠΑ για τους αγρότες.

Μέτρα προστασίας των δανειοληπτών.

Πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο.

Επίδομα ανεργίας στο 70% του βασικού μισθού.

Ήρθε η ώρα να χτίσουμε μια δυνατή οικονομία.

ΑΝΥΠΟΛΗΠΤΟΙ, ΨΕΥΤΕΣ, ΑΛΛΑ “ΠΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ”

01

Μάι

10

Ο καλύτερος ψεύτης της μεταπολίτευσης

Από Orestios

http://orestios.wordpress.com/

“Λεφτά υπάρχουν. Βρέθηκαν στα γρήγορα για τις τράπεζες εκατοντάδες τρισεκατομμύρια. Λεφτά ξέρουμε ότι βρίσκονται και για τον πολίτη, όταν υπάρχει πολιτική βούληση. Κι αυτή την πολιτική βούληση, εμείς, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, την έχουμε.

Προτείνουμε συγκεκριμένες πηγές χρηματοδότησης, όπως τα αυξημένα έσοδα του Δημοσίου από τον ΦΠΑ στα καύσιμα, ή την έκτακτη φορολόγηση των μεγάλων κερδοφόρων επιχειρήσεων. Για μας, η ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών, η ανακούφισή τους, είναι η πρώτη προτεραιότητα.

Απευθυνόμαστε με δέσμη μέτρων στις χαμηλές και μεσαίες εισοδηματικές τάξεις, με συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία των δανειοληπτών από τις αυθαίρετες τακτικές των τραπεζών.

Με την πρόταση νόμου που καταθέσαμε, για την στήριξη των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.

Τη μείωση των τιμολογίων των κρατικών επιχειρήσεων.

Την αυστηρή εφαρμογή νομοθεσίας κατά των μονοπωλίων και των ολιγοπωλίων, για χαμηλότερες τιμές στον καταναλωτή. Να χτυπήσουμε επιτέλους την ακρίβεια που κατατρώει τα εισοδήματα.

Την εφαρμογή ενός φορολογικού συστήματος, που επιμερίζει δίκαια τα φορολογικά βάρη. Δεν κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχότερους ακόμα πιο φτωχούς. “

Το κείμενο της ομιλίας έχει αφαιρεθεί από το site του ΠΑΣΟΚ.

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/05/blog-post_21.html

http://www.antinews.gr/?p=46722

Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010

Έκκαθαριστής ή αναισθησιολόγος



Κύριε Πρωθυπουργέ:

Νομίζω έχει γίνει κάποια παρεξήγηση, από τις εκλογές και μετά, και για αυτό γράφω αυτές τις σκέψεις.

Στην προεκλογική περίοδο, όχι μόνο ήμουν ήσυχος, αλλά υπεράσπιζα αυτό που ήλπιζα θα είναι ευπρέπεια, και διαχειριστική ικανότητα, καλύτερη από τις προφανείς δυσκολίες της ΝΔ, πριν από εσάς. Η προεκλογική ομιλία στην ΔΕΘ, μου έκανε εντύπωση. Η δημόσια δήλωση ότι οι περικοπές μισθών και η αύξηση φόρων θα μας έβαζε σε φαύλο κύκλο ύφεσης, συμφωνούσε απόλυτα με τις δικές μου πεποιθήσεις. Σωστός όμως ήταν και ο προκάτοχός σας, που είπε, επίσης δημόσια, ότι δεν πάμε καλά, και πρέπει να σφίξουμε τα ζωνάρια. Εκεί κύριε Παπανδρέου έκανα ένα λάθος: Σας θεώρησα ειλικρινή, και γνώστη. Θεώρησα ότι αφού πρέπει να σφίξουμε το ζωνάρι, η φωτισμένη δήλωσή σας σήμαινε ότι θα απελευθερώσετε την αγκυλωμένη οικονομία, κόβοντας έξοδα και τις τρομερές κρατικές σπατάλες.

8 μήνες αργότερα, έχω μείνει με την απορία: Λέγατε ψέματα; Δεν είχατε καταλάβει; Ή σας χάλασε στην πορεία; Ή και τα τρία μαζί; Και τώρα, τι κάνετε;

Μήνες τώρα που ο κόσμος όλος λέει για το επικείμενο τέλος μας, και τι μορφή θα έχει, εσείς μας λέτε «όλα είναι καλά», και «πράσινη ανάπτυξη», και οι «φίλοι μας οι Ευρωπαίοι», και οι «φίλοι μας οι Τούρκοι», οι «φίλοι μας οι Λιβανέζοι» και «πρώτα ο πολίτης»… Αυτά λέτε, αλλά τι κάνετε;

Λειτουργείτε σαν παρασκηνιακός εκκαθαριστής, μαγαζιού που είναι ανίδεο για τα τεκταινόμενα. Μαγαζί που δεν είναι καν δικό σας! Δεν είναι δικιά σας η Ελλάδα. Ούτε σας εξέλεξε ο Ελληνικός λαός για «εκκαθαριστή». Γιατί, μετά συγχωρήσεως, ενεργείτε σαν αυτοδιορισμένος εκκαθαριστής, αυτό συνειδητοποίησα όταν έγραφα,
αυτά που έγραφα, χτες το βράδυ.



Δεν εκλέξαμε εκκαθαριστή κύριε Παπανδρέου. Δεν ζητήσαμε να φέρετε ειδικούς να μας μετρήσουν να δουν πόσο πιάνουμε στην πιάτσα, και πιο κομμάτι μας τους κάνει, για να το πάρουν. Επί 6 μήνες κάνουν παρέλαση τα κοράκια, άλλος θέλει την ΔΕΗ, άλλος την ΕΥΔΑΠ, άλλος νησιά, άλλος θάλασσα, άλλος βουνά, άλλος επαρχίες, άλλος το όνομά μας, άλλος το σπίτι μας, άλλος την μνήμη μας, και εσείς χαμογελάτε σε αυτούς και λέτε «έλα, έλα, πάρε πάρε». Αλλά δεν είναι δικά σας αυτά που προσφέρετε, ούτε έχετε τέτοια εντολή. Και το χειρότερο, μοιάζει να το ξέρατε και να τα είχατε προμελετήσει, εσείς και οι δικοί σας, σαν να ήταν στημένο… Να το ξέρετε, η αντίδραση θα είναι άσκημη…



Αλλά εάν νομίζετε ότι έχετε εντολή να κάνετε εκκαθάριση – που δεν έχετε – προφανώς νομίζετε ότι είστε και αναισθησιολόγος. Αυτός που θα λέει άσπρο και θα εννοεί μαύρο, αυτός που θα λέει στον ετοιμοθάνατο, «μην σε νοιάζει όλα θα πάνε καλά», ή «έλα, λίγη θάλασσα είναι, λίγη ανεξαρτησία, μην φοβάσαι». Αυτός που έχει και 2-3 πράσινες Ιφιγένειες για δημόσια θυσία, για να εξευμενίσει τα πλήθη…
Που με φέρνει στο τελευταίο ερώτημα: Εκκαθαριστής ή αναισθησιολόγος;



ΜΗΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ;

ΒΡΕ, ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ; Déjà vu αλά Argentina και ομολογιακή αεριτζίδικη φούσκα;

Μήνυμα από την Αργεντινή: Τα συλλυπητήριά μας στον Ελληνικό λαό!

το αρχικό μεταφρασμένο κείμενο βρίσκεται στο:

http://kostasxan.blogspot.com/2010/05/blog-post_131.html

και αμετάφραστο στο:

http://www.voltairenet.org/article165415.html#article165415

(έχω κάνει αναδιάταξη στο αρχικό κείμενο, έχω αφαιρεσει και έχω προσθέσει μερικές φράσεις από το blog http://crisisofeconomy.blogspot.com/2009/06/1.html)

Η ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ

Μέσα στα 25 χρόνια διαδοχικών υπηρεσιακών κυβερνήσεων στην Αργεντινή, το παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ, του οποίου ηγείται το ΔΝΤ, δημιούργησε ένα τεχνητό -και στην ουσία παράνομο ή στην καλύτερη περίπτωση παράτυπο- εθνικό χρέος, που πήρε τέτοιες διαστάσεις ώστε να οδηγήσει στην κατάρρευση ολόκληρου του χρηματοπιστωτικού και οικονομικού συστήματος. Αυτό δεν ήταν καθόλου συμπτωματικό. Ήταν μέρος ενός πολύπλοκου μοντέλου που προσχεδιάστηκε για να ελέγχει κράτη ολόκληρα, με ένα σύστημα κύκλων που αποτελούνταν από διαδοχικά στάδια και συγκεκριμένα μέρη και που είχαν ένα βασικό και απώτατο στόχο: όταν η χρηματοπιστωτική οικονομία θα τροφοδοτούνταν για να λειτουργεί με τεχνητούς ρυθμούς ανάπτυξης, το μεγαλύτερο μέρος των κερδών θα ιδιωτικοποιούνταν, καταλήγοντας σε χέρια "φίλων", στελεχών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών. Ωστόσο, όταν το όλο σχέδιο - όπως όλες οι πρακτικές απάτης - θα κλιμακωνόταν και θα πλησίαζε η ολοκληρωτική κατάρρευση, τότε θα αντιστρεφόταν η διαδικασία και θα γινόταν "εθνικοποίηση" όλων των απωλειών. (Δείτε το βίντεο "Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση", Μέρος 1ο και Μέρος 2ο)

ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΛΙΜΑΤΟΣ

Η εφημερίδα New York Times είχε το θράσος να προτείνει ότι ολόκληρη η περιοχή της Παταγονίας (δηλαδή οι πέντε νοτιότερες επαρχίες της Αργεντινής, που αποτελούν το 35% της έκτασης της χώρας και διαθέτουν ανυπολόγιστες πηγές ενέργειας, ορυκτό πλούτο, είδη διατροφής και φυσικές υδάτινες πηγές) θα πρέπει να αποσπαστεί από την υπόλοιπη χώρα. Θα ήταν αυτό ένας τρόπος "να εξέλθει από το οδυνηρό δημόσιο χρέος" η χώρα μας.

Η ΑΝΙΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Oι διεθνείς τραπεζίτες και η ντόπια υπηρεσιακή κυβέρνηση αποτελούν ένα περίπλοκο δίκτυο κλεφτών και λωποδυτών.

http://crisisofeconomy.blogspot.com/2009/06/1.html

Η απάντηση βέβαια, είναι απλή. Οι Τράπεζες, ήθελαν να κάνουν απλώς την αρπαχτή. Ήξεραν οτι σε βάθος χρόνου, αυτό το μοντέλο, δεν είναι βιώσιμο και οτι θα κατέρρεε. Για το λόγο αυτό τα προϊόντα τους τα είχαν ασφαλίσει, σε περίπτωση που η αγορά θα κατέρρεε.

http://crisisofeconomy.blogspot.com/2009/06/1.html

Ο τελικός τους στόχος, για να μην μακρυγορώ, ήταν η μεγαλύτερη ανακατανομή πλούτου που έχει παρατηρηθεί στην Ιστορία του ανθρώπινου γένους. Και κυριολεκτώ. Ακόμη και οι χειρότεροι δυνάστες-κατακτητές που πέρασαν από αυτόν τον Πλανήτη, είχαν σεβαστεί περισσότερο, τους λαούς που υποδούλωναν.

ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΤΟΥ ΦΑΥΛΟΥ ΚΥΚΛΟΥ

Σήμερα έχουμε το βλέμμα στραμμένο προς την Ελλάδα και βλέπουμε τα ίδια αλάθητα σημάδια: το ΔΝΤ να επιβάλλει σκληρά μέτρα λιτότητας ως όρο για μεγαλύτερο δανεισμό από τις τράπεζες, λες και μια χώρα που καταρρέει κάτω από το βάρος του χρέους μπορεί να βγει από αυτό με το να χρεώνεται ακόμα περισσότερο!

http://crisisofeconomy.blogspot.com/2009/06/1.html

Τί πιστεύετε οτι συνέβει; Οτι τους έκαναν κατάσχεση στα σπίτια; Όχι βέβαια. Είπαμε : Η Μεσαία Τάξη, πρέπει να αισθάνεται “εν δυνάμει” πλούσια. Πώς θα γίνει αυτό, αν τους κατασχέσουμε το σπίτι; Θα μας πάρουν χαμπάρι και τότε, πάνε οι παχυλοί μισθοί, πάνε τα μπόνους, πάνε οι μίζες. (Πάρε κόσμε τον “μηχανισμό” του “μονόδρομου”).

Αναχρηματοδότηση, λοιπόν του δανείου. Τί σημαίνει αυτό; Αφού το σπίτι σου, από 200.000 δολάρια τώρα κοστίζει 400.000 δολάρια, μπορώ να σου δώσω ένα μεγάλο δάνειο, αφού τώρα έχεις μεγαλύτερη “εν δυνάμει” περιουσία. Και το ίδιο απαράδεκτο σύστημα αναχρηματοδοτήσεων, συνεχίστηκε, για όλα αυτά τα χρόνια, που οι τιμές των ακινήτων ανέβαιναν. Έτσι ένα σπίτι των 200.000 δολαρίων, έφτασε να στοιχίζει 1.000.000 δολάρια. Και όλοι ήταν ικανοποιημένοι.

ΤΑ ΠΡΟΘΥΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ (κυβερνητικά σλέχη, δημοσιογράφοι, “ειδικοί”, κόμματα, παρακρατικοί και αστυνομικοί)

Παράλληλα, τα ΜΜΕ, ντόπια και διεθνή, δέχτηκαν μετα χαράς να παίξουν το ρόλο τους.

Εδώ στην Αργεντινή ο λαός μας κατέληξε να συνηθίσει στην προοδευτική εξαθλίωσή του, τόσο που όταν επανήλθαμε σε "φυσιολογικούς" καιρούς, τα ΜΜΕ, που ήταν υπό τον έλεγχο της Goldman Sachs και της Citicorp, φρόντισαν να έλθει στην εξουσία ένα καθεστώς ανδρείκελων, υποτελών στα χρηματοπιστωτικά συμφέροντα: το ανδρόγυνο Néstor και Cristina Kirchner, μέλη της μαφίας που στήριζε τους τραπεζίτες… Και το καρουσέλ συνεχίζει να περιστρέφεται, ενώ ο λαός της Αργεντινής εξακολουθεί να πληρώνει ανελλειπώς.


Τότε συμβαίνει το αναπόφευκτο: η κυβέρνηση στέλνει την αστυνομία στους δρόμους για να προστατεύσει τους τραπεζίτες, τα ίδια τα μέλη της και τα συμφέροντα της ελίτ της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Η βία ξεσπά, ο κόσμος τραυματίζεται και σκοτώνεται. Οι μη έχοντες (αστυνομικοί) μάχονται ενάντια στους μη έχοντες (το πλήθος που διαδηλώνει), ενώ οι έχοντες παρακολουθούν από ασφαλή απόσταση, χαμογελώντας κρυφά.

ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΛΕΨΥΔΡΑΣ

Αυτό που οδήγησε την Αργεντινή στο κοινωνικό χάος ήταν η απόπειρα του προέδρου De la Rúa να εφαρμόσει τα απροκάλυπτα άδικα μέτρα λιτότητας που είχε επιβάλει το ΔΝΤ, μέτρα που απαιτούσαν, ως συνήθως, τεράστιες θυσίες από το λαό: βαρύτερους φόρους, περικοπές στην κοινωνική πρόνοια, "εξισορροπημένους προϋπολογισμούς", μηδενικές δαπάνες και άλλα αντιλαϊκά μέτρα. Αποτέλεσμα ήταν η πτώση του ΑΕΠ της Αργεντινής κατά 40%. Αυτό ακριβώς πέτυχε ο κύριος Cavallo, προστατευόμενος των Rockefeller, φροντίζοντας να υποστεί όλες τις απώλειες ο λαός της Αργεντινής, ενώ οι διεθνείς τραπεζίτες απομύζησαν όλα τα κέρδη.


http://crisisofeconomy.blogspot.com/2009/06/1.html

Σταμάτα να έχεις προσωπική ζωή. Κόψε ακόμη και τον καφέ. Έτσι δεν θα χρειάζεσαι και τηλέφωνο. Επίσης σκέψου πόσα λιγότερα έξοδα, θα έχεις για Super Market, αφού πλέον δεν θα πατάει κανένας στο σπίτι σου. Πούλα το αυτοκίνητό σου (αν δεν το έχεις πάρει με δόσεις). Δεν θα έχεις πλέον έξοδα για βενζίνη, service αυτοκινήτου, τέλη κυκλοφορίας και ασφάλειας. Επίσης σκέψου οτι κάνεις καλό στο περιβάλλον. Λιγότεροι ρύπποι = Καθαρότερο Περιβάλλον. Τέλος στο σπίτι αγόρασε κεριά. Δεν είναι ανάγκη να καταναλώνεις ρεύμα. Θα είναι και πιο ρομαντικά. Θα σου χρησιμεύσει για να μην τρελαθείς τώρα που δεν θα σε πλησιάζει άνθρωπος, έτσι αντικοινωνικός που έχεις καταντήσει. Καλού κακού βέβαια, να έχεις πρόχειρο και κανέναν πυροσβεστήρα. Με βάση τα όσα προειπώθηκαν, νομίζω οτι σου είναι προφανές, οτι μπάνιο θα κάνεις μόνο μια φορά την εβδομάδα. Ίσα ίσα για να μην σε πετάνε έξω από τα λεωφορεία και το Μετρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top