ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: αγ αν απ ΒΙ γεν γεω δια Εγκ εδ εξ ευλ Η Ελλ η ιστ η πορφ οι πολ οικ προετ ραγδ στοχ
Πάτησε με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού στο Ταξ.σε.θεμ.κατ. και μετά το πλήκτρο Tab + και επιβεβαίωση με Enter (Firefox)




Slider

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΜΕΣΙΤΗΣ (από το blog ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ)

πηγή: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

Η συναίνεση της κυβέρνησης για τα περί "πουλήστε" της τρόικας είναι δεδομένη.
Μπορεί όχι ολόκληρης αλλά τουλάχιστον αυτής που κινεί τα νήματα και λαμβάνει τις αποφάσεις.
Μερικοί υπουργοί ίσως τώρα να καταλαβαίνουν το πόσο λάθος ήταν η παραχώρηση με νόμο στον Παπακωνσταντίνου να συζητά και να υπογράφει εν κρυπτώ συμφωνίες με τους δανειστές μας.
Ακόμα και αυτοί που δεν το κατάλαβαν είναι εκείνοι που επιδίωξαν να "σπρώξουν" τον υπουργό Οικονομκών μπροστά ώστε να κάνει την βρώμκη δουλειά μιας και ως γνωστόν είναι διορισμένος και όχι εκλεγμένος βουλευτής και άρα δεν έχει να χάσει τίποτα.
Πρώτος απο όλους ο πρωθυπουργός που φαίνεται για ποιο ακριβώς λόγο τον επέλεξε.
Εμείς γράψαμε μόλις πριν 5 μέρες για την αντικατάσταση του προέδρου της ΚΕΔ με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ.....Ο νεος πρόεδρος στην ομιλία του είχε ανοίξει τον χορό των δηλώσεων για περι "αξιοποίησης" .
Για να ακολουθήσουν αυτές τις τρόικας που "θορύβησαν" τάχα την κυβέρνηση αλλα και οι δηλώσεις Γιούνκερ που μίλησε ξεκάθαρα για πωλήσεις.
Αρα βλέπουμε πως δεν πρόκειται για μια "παρεξήγηση" αλλα για μια βολιδοσκόπηση της κοινής γνώμης με αλλεπάλληλες δηλώσεις που έχουν ένα κοινό στόχο.
Ας αφήσουμε όμως αυτό το κομμάτι που δεν είναι τίποτα άλλο απο μια αποτυχημένη προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει τις προθέσεις της μέσω....μεσαζόντων (τρόικα).
Το μνημόνιο που έχει υπογραφεί όχι μόνο προβλέπει εκποίηση της δημόσιας περιουσίας αλλά και απαγορεύει στην όποια κυβέρνηση να την αρνηθεί σε περίπτωση που οι δανειστές αποφασίσουν να βγάλουν στο σφυρί το οτιδήποτε.
Παράλληλα είναι μεγάλο ψέμα πως το ελληνικό δημόσιο δεν γνωρίζει το κόστος της περιουσίας που του ανήκει.
Αντιθέτως τόσο στην ΚΕΔ όσο και τα ασφαλιστικά ταμεία υπάρχει κατάλογος με την αποτίμηση της περιουσίας.
Ακόμα όμως και αν δεν υπήρχε...Πως είναι δυνατόν να συμφωνείς σε ένα ποσό (50 δις) όταν δηλώνεις πως δεν ξέρεις αν υπάρχει.
Οπως είπαμε υπάρχουν στοιχεία όμως η μεγαλύτερη περιουσία που συζητούμε δεν είναι σε ρευστό αλλά ονομαστική.Κάτι που σημαίνει πως το 50 μπορεί να κοστίζει στην αγορά 500 μπορεί όμως να κοστίζει και....5.
Για να δούμε όμως ότι το 50 δεν είναι ένας τυχαίος αριθμός....
Σύμφωνα με στοιχεία της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου που διαχειρίζεται τα περισσότερα ακίνητά η αξία της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου φθάνει τα 273 δισ. ευρώ ωστόσο μόνο ποσοστό 18,11% αξίας περί τα 49 δισ. ευρώ!!!! θεωρείται αξιοποιήσιμο.
Αυτό αναφέρεται για να μην ξεχνιόμαστε και απο τον καινούργιο πρόεδρο.
Αλλα στον κατάλογο των ακινήτων της ΚΕΔ συμπεριλαμβάνονται και 598 νησιά και βραχονησίδες που ανήκουν στο Δημόσιο.
Τώρα είναι φανερό ότι δυο τινά συμβαίνουν ή η κυβέρνηση και τρόικα τα έβαλαν κατω και βρήκαν τα "φιλέτα" που τα κοστολόγησαν ως δια μαγείας όλοι όσοι μίλησαν 50 δις.
ή το χειρότερο σενάριο είναι ολόκληρη η περιουσία του δημοσίου που αποτιμάται σε 350 δις θα ξεπουληθεί για μόλις 50 μέσω πώλησης ή "αξιοποίησης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top