Eκεί (στην Ισλανδία καί στην Ελβετία) η Δημοκρατία λειτουργεί καθώς τα δημοψηφίσματα δεν υπάρχουν μόνο στα «χαρτια - Σύνταγμα» αλλά βρίσκουν εφαρμογή.
Στην Ελλάδα τα Μ.Μ.ΚυβερνοΠροπαγάνδας και η εξουσία έχουν «γραμμένο» τον απλό Ελληνικό λαό κατα την διάρκεια της τετραετίας και γι΄αυτό μας ειρωνεύονται και μας βρίζουν.
Οι εκλογές, τα νομοθετήματα και οι αποφάσεις του συμβουλίου της επικρατείας χρησιμοποιούνται για την νομιμοποίηση των παρανομιών τους (π.χ. αρπαγή δημόσιου πλούτου) και για την διατήρηση της τυραννίας της ολιγαρχίας, ενώ εμείς που εναντιωνόμαστε είμαστε για την ολιγαρχία «εχθροπαθείς».
___________________________________________________________
Καταρχήν ξεκαθαρίζω από την αρχή ποιος είναι ο «εχθρολάγνος».
Είναι αυτός ο οποίος ψάχνει απεγνωσμένα να βρει «εχθρούς», «αντιπάλους», «εχθροπαθείς», «ρατσιστές», «πατριδοκάπηλους», «εθνικιστές» και γενικά αυτός που απορρίπτει με ολοκληρωτικό τρόπο των αντίθετων ως προς την ιδεολογία του. Είναι αυτός που υπονομεύει το εθνικό κράτος, τον Δυτικό Πολιτισμό, τον Ελληνισμό, τις πραγματικές οικουμενικές αξίες του δικαίου, της ισότητας, της ελευθερίας. Είναι αυτός που χρησιμοποιεί επιχειρήματα από επιθετικούς εθνικισμούς όπως ο Κεμαλισμός, ο Αλβανιανισμός, ο Σλαβομακεδονισμός και ο Ισλαμισμός. Είναι αυτός που έχει κάνει σημαία την πολυπολιτισμικότητα, ξεχνώντας την Δυτική και κυρίως την Ελληνική πολιτισμικότητα.
Έτσι λοιπόν, η πρώτη και μία από τις αγαπημένες λέξεις των πάσης φύσεως εχθρολάγνων, είναι η «Δημοκρατία»(με ή χωρίς προσδιοριστικό στοιχείο). Όχι με την ερμηνεία που δίνουν τα λεξικά(εκεί η συριζοκρατούμενη γλωσσοφυλακή του Διαδικτύου την έχει εκκωφαντικά ξεχάσει), αλλά με την ερμηνεία που δίνουν αυτοί. «Δημοκρατία» λοιπόν για αυτούς είναι η επιβολή της μειοψηφίας και η καθοδήγηση της πλειοψηφίας. Για αυτούς έχει διαγραφεί στο ότι η Δημοκρατία, βασίζεται στην θεμελιώδη αρχή της πλειοψηφίας, αρχή η οποία χαρακτηρίζεται και καθορίζεται ως δομή και κυρίως ως λειτουργία από την πεμπτουσία της, δηλαδή το δομικό της γνώρισμα. Αυτή η αρχή εφαρμόζεται σε όλες τις διαδικασίες και δράσεις θεσμών, οργανισμών, πολιτικών οντοτήτων και κρατών, καθ' άπασα την οικουμένη, κυρίως όμως στο δυτικό κόσμο, όπου από το διαφωτισμό και εντεύθεν, υπό την επίδραση της κλασικής Ελλάδας και της Αθηναϊκής Περικλέους Δημοκρατίας, είναι δομικό χαρακτηριστικό γνώρισμα της πολιτικής κουλτούρας της Δύσης. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει μια τυραννία της πλειοψηφίας, επιβάλλονται πάντοτε συναινέσεις και συνεργατικές διεργασίες και αντιλήψεις, όμως στο τέλος επιβάλλεται διά της αρχής της πλειοψηφίας το γνωστό «ένας άνθρωπος μία ψήφος». Ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της δημοκρατίας είναι, η ανταγορία, δηλαδή το δικαίωμα της διαφωνίας και των αντιπροτάσεων. Στην Ελλάδα του ΔΝΤ, των ΜΚΟ, της Διαφθοράς και της Ανομίας, ζούμε εδώ και δεκαετίες το πρόβλημα της τυραννίας της μειοψηφίας ή των μειοψηφιών και των μειονοτήτων, κατά τέτοιο τρόπο ο οποίος υπονομεύει καθοριστικά πολλές φορές και διαστρεβλώνει τη «δημοκρατική αρχή της πλειοψηφίας» και πετάει στον κάλαθο των αχρήστων την ανταγορία.
Μία άλλη λέξη που στις μέρες μας είναι στα φόρτε της, είναι η λέξη «πατρίδα» και «πατριώτης». Αυτή η λέξη ακούγεται κατά κόρο από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος φυσικά είναι γνωστός(αυτό συζητείται) για τις Κοσμοπολίτικες απόψεις και αντιλήψεις του. Σε αυτήν την λέξη θα δεις οι εχθρολάγνοι, να χρησιμοποιούν και σύνθετες λέξεις όπως «πατριδοκάπηλος», «εθνοπατριώτης» κ.λ.π.. Πίσω όμως από τον «πατριωτισμό» τους, αποκρύπτεται η αδιαφορία τους για τους διπλανούς τους, για τους ανθρώπους της οικογένειας, της πόλης, του έθνους τους. Λατρεύουν μονάχα τον εαυτό τους κι ας προσποιούνται τους «ανθρωπιστές». Δεν θέλουν να έχουν υποχρεώσεις αλλά μονάχα δικαιώματα, και τελικά δεν είναι ούτε πατριώτες ούτε κοσμοπολίτες. Είναι εύκολο να αγαπάς τον αφηρημένο άνθρωπο κι όχι τον συμπολίτη σου, τον οποίο περιφρονείς ως κοσμοπολίτης. Όπως έγραψε ο Κώστας Χατζηαντωνίου: Αν δεν αγαπάς την πατρίδα σου δεν αγαπάς την ανθρωπότητα. Από το μέρος πάμε στο Όλον κι όχι από το Όλον … στο Όλον. Αληθινός κοσμοπολιτισμός χωρίς πατριωτισμό δεν μπορεί να υπάρξει, οδηγεί απλώς στην αφαίρεση και τον χυδαίο υλισμό, στον κυνισμό και τον αμοραλισμό. Ο «πατριωτισμός» των Ελλήνων εχθρολάγνων είναι κατά βάθος μία μορφή ρατσισμού, περιφρόνησης και σωβινισμού των συμπατριωτών τους.
Τελευταία λέξη-για το παρών άρθρο και όχι για τους εχθρολάγνους-, είναι αυτή του «Διαλόγου». Θεσμικά θα την βρεις ως εφαρμογή στα ΜΜΕ , στην Δημόσια Διαβούλευση, στην Βουλή, στο πολιτικό σύστημα, στο Εκπαιδευτικό Σύστημα. Πρακτικά δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ. «Διάλογος» -πλην εχθρολάγνων- σημαίνει τη δυνατότητα συνομιλιών που θα προσδώσουν μεγαλύτερη δημοσιότητα σε κάποιες απόψεις, θέσεις ή σε αιτήματα – θα προσελκύσουν το ευρύτερο ενδιαφέρον. Διαφωνούμε, όταν έχουμε κοινή βάση κατανόησης εννοιών, θέσεων ή αρχών και κάποιοι τις αποδέχονται, ενώ άλλοι τις απορρίπτουν. Μπορεί να διαφωνούμε και στον ορισμό εννοιών, θέσεων ή αρχών, αλλά έχουμε κοινή την αντίληψη του τι θέλουμε να ορίσουμε. Οι εχθρολάγνοι ξεχωρίζουν με το να επιτρέπουν την βεβήλωση τον διάλογο ξεκινώντας με ειρωνείες, αποφυγή επιχειρημάτων, αποφυγή απαντήσεων, αποφυγή διαλόγου με την κενοδοξία της προσωπικότητας και με μια άνευ ουσίας περιφρόνηση του «αντιπάλου».
Κλείνω με το εξής:
τελικά τι είναι πιο ειρωνικό στην χρεωκοπημένη Ελλάδα του 2011:
η δημοκρατία που γίνεται όλο και πιο ολοκληρωτική
ή
οι οπαδοί του ολοκληρωτισμού που ζητάνε όλο και περισσότερο «δημοκρατία»;
ΥΓ: Ανοίγετε που και που κανά λεξικό, δεν είναι κακό, καλό θα σας κάνει. Βέβαια θα σας κάνει μισητό/τη στους Εχθρολάγνους «αντιεχθροπαθείς». Αλλά θα κάνει καλό στην κριτική σας σκέψη, ώστε να μην τρώτε αμάσητα αυτά που σας σερβίρουν.
___________________________________________________________
πηγή: ellinopsychos
Με 58% κατά έναντι 42% υπέρ, ο λαός της Ισλανδίας καταψήφισε την αποπληρωμή των 4 δις ευρώ προς την Βρετανία και την Ολλανδία!
Το σχέδιο πληρωμής είχε στηρίξει η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο της Ισλανδίας. Ο Πρόεδρος της χώρας όμως αρνήθηκε να υπογράψει την απόφαση και έτσι τέθηκε σε δημοψήφισμα.
Πρόκειται για το δεύτερο δημοψήφισμα μετά την προηγούμενη καταψήφιση ενός ακόμη πιο αυστηρού προγράμματος αποπληρωμής το 2010.
Η αρχική σύμβαση υποχρέωνε την Ισλανδία να πληρώσει το δάνειο με 5,5% επιτόκιο εντός της περιόδου 2016-2024. Με βάση την νέα απορριφθείσα πρόταση ο χρόνος πληρωμής επιμηκύνεται στα 30 χρόνια με 3,3% επιτόκιο.
Η Ισλανδία είχε λάβει το δάνειο μετά από την κατάρρευση του τραπεζικού της συστήματος ώστε να εγγυηθεί τις καταθέσεις 400.000 πολιτών. Αγγλικές και Ολλανδικές τράπεζες έπευσαν να εκμεταλευτούν την κατάρρευση του Ισλανδικού χρηματοπιστωτικού συστήματος σε ένα δάνειο που θα τους απέφερε κέρδη που θα υπέρεβαιναν τα 2 δις.
Παρά την εκστρατεία της "σοσιαλιστικής" κυβέρνησης της Johanna Sigurdardottir και το καρότο της ένταξης στην Ευρωπαική Ένωση, πρώτος ο Πρόεδρος της χώρας και έπειτα ο Ισλανδικός λαός είπαν όχι στους τοκογλύφους.
...η Ελλάδα τι κάνει;;;
Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχει;
Δημοψηφίσματα κάνει;
ΕΨ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου