ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: αγ αν απ ΒΙ γεν γεω δια Εγκ εδ εξ ευλ Η Ελλ η ιστ η πορφ οι πολ οικ προετ ραγδ στοχ
Πάτησε με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού στο Ταξ.σε.θεμ.κατ. και μετά το πλήκτρο Tab + και επιβεβαίωση με Enter (Firefox)


Slider

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Απαντήσεις σε απορίες

Α) Λεφτά δεν υπάρχουν για την δημιουργία κόμματος.

Β) Η χώρα και ο Ελληνικός Λαός πλήττεται από την ραγδαία φτωχοποίηση και την ανασφάλεια που προκαλείται από τις συμμορίες των αλλοδαπών και ντόπιων εγκληματικών στοιχείων.

Περνάμε ήδη δύσκολα με τα χαράτσια της Δ.Ε.Η. (σιωπηλός υπερδιπλασιασμός στις αντικειμενικές αξίες των σπιτιών στα χωριά), τις αυξήσεις στα τρόφιμα, στις ιατρικές παροχές για να σωθεί το πελατειακό κράτος του πασοκ.

Όμως διαπίστωσα έναν νομισματικό πόλεμο που στρεφόταν εναντίον διαφόρων κρατών (π.χ. PIIGS αλλά και δευτερευόντως εναντίον ισχυρών κρατων π.χ. χωρών αξιολόγησης ΑΑΑ που δημιουργούν τους μηχανισμούς EFSF και μελλοντικά τον ESM) λίγο μετά την ανάρτησή μου περί Σκύλλας και Χάρυβδης.

Δεν ξέρω αν είναι τεχνητός πόλεμος για να δικαιολογηθεί η κατάργηση του κοινωνικού κράτους των χωρών της Ευρώπης αλλά εμπιστεύτηκα σε αυτή τη φάση την σοφία του Ομήρου που συμβούλεψε τον Οδυσσέα να περάσει κοντά από την Σκύλλα έστω κι αν αυτό σήμαινε το χαμό αγαπητών συντρόφων.

Αυτό που κατάλαβα από την Οδύσσεια είναι ότι αν κατευθυνθούμε προς την Χάρυβδη (χρεοκοπία) αυτή την στιγμή θα βουλιάξει (πτωχεύσει) το κράτος και δεν θα μπορέσει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.

Ο Οδυσσέας ήξερε ότι θα χαθούν σύντροφοι περνώντας από την Σκύλλα (μνημόνια) αλλά στην άλλη περίπτωση στην Χάρυβδη (Χρεωκοπία) θα βούλιαζε το καράβι.

Το καράβι, δηλαδή η χώρα και ο Ελληνικός Λαός θα χαθεί στα σίγουρα:

α) αν συνεχιστεί η φοροδιαφυγή:
β) αν δεν επιστρέψουν τα λεφτά στην Ελλάδα οι πάμπλουτοι καρχαρίες από την Ελβετία και τους άλλους φορολογικούς παραδείσους (δεν έχω αυταπάτες ότι πρόκειται να τα φέρουν αυτή τη χρονική περίοδο πίσω)
γ) αν δεν στραφούμε στην καινοτομία για να εξισορροπήσουμε το κράτος του γρηγορόσημου δηλαδή της μίζας και της διαφθοράς.

Αν σημαντικό κομμάτι του Ελληνικού λαού στραφούμε στην καινοτομία (σοφία του Οδυσσέα) ίσως είναι μια σανίδα σωτηρίας που θα μας σώσει από την τρικυμία της κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top